Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii avertizează: „Nu stabiliți diagnosticul de pe internet. La capătul rețetei este un computer”

Medicii avertizează: „Nu stabiliți diagnosticul de pe internet. La capătul rețetei este un computer”

Medicii avertizează: „Nu stabiliți diagnosticul de pe internet. La capătul rețetei este un computer”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
10 Aug 2017   •   17:19

Medicii atrag atenția că sunt multe cazuri în care oamenii care au o suferință aleg să caute informații despre posibile boli în funcție de ce dureri au și să aleagă astfel tratamentele, care poate fi greșit și  pot reduce semnificativ  şansa de vindecare, potrivit libertatea.ro.

„Mergeţi la doctor, nu stabiliți diagnosticul de pe internet! La capătul rețelei nu este un medic, ci un computer! Nu există boli, ci bolnavi!” sunt mesajele unei campanii lansate de Colegiul Medicilor din România.

Medicii vor să atragă atenția că pacienții care aleg să se informeze de pe internet despre suferințele lor, în locul unei consultații de specialitate, riscă întârzierea unui diagnostic corect sau ratarea acestuia și, mai grav, ajung la medic într-o etapă avansată a bolii,  situaţie care reduce semnificativ  şansa de vindecare şi pentru care nimeni nu poate fi tras la răspundere.

Citeste mai multe pe libertatea.ro.

×
Subiecte în articol: computer reteta internet diagnostic medici
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close