Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mihaela Bilic, despre Postul Paștelui: ”40 de zile putem trăi doar cu apă”

Mihaela Bilic, despre Postul Paștelui: ”40 de zile putem trăi doar cu apă”

Suntem în Poatul Paștelui și mulți dintre noi ne chinui să mâncăm sănătos și să ne formăm meniul în fiecare zi în funcție de alimentele vegetariene. Nutriționistul Mihaela Bilic explică ce înseamnă de fapt acest post și ce e necesar să facem în toată această perioadă până la Paște.

Mihaela Bilic, despre Postul Paștelui: ”40 de zile putem trăi doar cu apă”
de Andreea Cigolea    |    20 Mar 2021   •   10:19

”În post trebuie să fie o confruntare cu senzația de foame. Postul trebuie să fie un exercițiu de voință. Presupune o îndepărtare de plăcerile banale, umane, trupești, și presupune un fel de un contact mai strâns tu cu tine, cu spiritualitatea, cu ce înseamnă alte nevoi, decât cele alimentare.

În post, ăsta ar trebui să fie exercițiul. Faptul că nu suntem sătui, această senzație de foame ne produce o trezire a simțurilor, a minții, pentru că începi să-ți pui întrebări.

Din păcate, după această izolare, mâncarea a devenit elementul central al vieții noastre. Nu aș vrea să fiu răutăcioasă, să indignez pe cineva, dar 40 de zile putem trăi doar cu apă. Ăsta este adevărul. Este o chestiune pe care religia o știe și este de comun acord cu medicina.

Noi credem că glicemia scade, că poftele trebuiesc satisfăcute, că dacă simțim o senzație de foame. Culmea, medicii nutriționiști au reușit să mute senzația de foame din sfera senzațiilor normale, firești, în sfera senzațiilor de nedorit.

În prezent, avem de toate oricând vrem. Avem o supraofertă care nu ne face bine

Nu uitați că recomandarea bisericii, și nu este una greșită, tocmai că pentru că înainte de a apărea medicii nutriționiști, nu puteai să faci educație, atunci a venit religia și a spus – de două ori pe săptămână măcar, nu mâncați alimente de origine animală. Este o chestiune de bun-simț alimentar, pentru că ne rămân celelalte cinci zile în care mâncăm carne” a explicat medicul Mihaela Bilic, la Digi 24. 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic post Paste
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close