Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Mihai Craiu, de ce nu e bine să dăm copiilor sirop de tuse

Sfat de sănătate. Mihai Craiu, de ce nu e bine să dăm copiilor sirop de tuse

În plină pandemie de coronavirus, părinții ar trebui să știe că nu orice tuse a copilului este și periculoasă. Pediatrul Mihai Craiu ne explică astăzi când e cazul să ajungem la urgență cu micuțul nostru și când nu. Și ca să scăpăm și de panica temperaturii, aflăm imediat cum o putem măsura corect și care este cifra care ne indică într-adevăr că avem o problemă medicală. 

Sfat de sănătate. Mihai Craiu, de ce nu e bine să dăm copiilor sirop de tuse
de M.Z.    |    01 Apr 2020   •   09:28

"Atunci când apare tuse la copii, trebuie să verificăm dacă are şi febră. Dacă e o boală acută febrilă, ne gândim la o infecţie, o boală potenţial contagioasă.

Dacă are şi respiraţie dificilă sau zgomote supraadăugate, ca un şuierat, ori este răguşit, ar putea fi vorba de o laringită şi aceasta este o urgenţă medicală. Atunci, părinţii ar trebui să meargă imediat la medic. Laringita la copii este o urgenţă medicală", a atras atenţia conf. dr. Mihai Craiu, medic pediatru, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

În schimb, dacă tusea nu este însoţită şi de alte zgomote, iar copilul nu are nici febră şi mănâncă, se joacă, atunci nu este o urgenţă medicală.

Medicul mai spune că siropul de tuse nu trebuie administrat copiilor mici.

"Nu există siropuri pentru copii mici destinate tusei. De ce? Pentru că au existat decese la domiciliu. Tusea poate fi combătută prin unele medicamente", a avertizat medicul Craiu.

Sfat de Sănătate. De ce nu e bine să dăm copiilor sirop de tuse

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Mihai Craiu tuse febra
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close