Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Dr. Mihai Craiu, despre valul 5: "Ce este mai greu abia vine, este cronica unei nenorociri anunțate"

Dr. Mihai Craiu, despre valul 5: "Ce este mai greu abia vine, este cronica unei nenorociri anunțate"

Dr. Mihai Craiu susține că valul 5 al pandemiei nu va ocoli România. Ce este mai greu abia vine, avertizează specialistul care spune că în lipsa unor măsuri este vorba despre "cronica unei nenorociri anunțate".

Dr. Mihai Craiu, despre valul 5: "Ce este mai greu abia vine, este cronica unei nenorociri anunțate"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    27 Noi 2021   •   21:25

Mihai Craiu a comentat pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii situația în care se găsește România înaintea valului 5 al pandemiei.

"Subiect de îngrijorare global... Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță... Alții se uită la cele 2104 cazuri confirmate de COVID-19 în România ieri și răsuflă ușurați, zicând "gata am scăpat"... Alții se uită la știri și văd raportul Reuters cu cele 27.717 cazuri noi diagnosticate, acum 2 zile, în Cehia. Țara care are tot 13 milioane de doze de vaccin administrate până acum, la o populație de 10.7 milioane, adică 55% față de cea din Romania! Una peste alta situația epidemiologică este într-o evoluție continuă, chiar dacă niște tulburați încă neagă ingrijorătoarea realitate", a scris Mihai Craiu pe Facebook.

Medicul susține că în următorul val vor fi numeroase decese dacă autoritățile nu iau măsuri dure și românii nu se vor vaccina.

"Concluziile mele:
1. Ce este mai greu abia vine...
2. Dintre toți cei aflați la risc în fața SARS-CoV-2, copiii au cel mai mic risc!
3. Vaccinarea foarte modestă (circa un sfert) a persoanelor de peste 80 de ani și modestă în general, în România, va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile.
4. Încrederea în vocile autorizate prin calificare profesională și prin competență este în scădere în România.
5. Dacă mergem pe același drum este cronica unei nenorociri anunțate... Cei care încă mai ezitați, mergeți la vaccinare, acum”, a precizat Mihai Craiu.

Până în prezent, în România peste 56.000 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Subiect de îngrijorare global... Unii au treabă cu petrecerile din minivacanță... Alții se uită la cele 2104 cazuri...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Sâmbătă, 27 noiembrie 2021

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu
Parteneri
Cresc semnificativ facturile! Cât vor plăti românii în plus lunar
x close