Antena 3 Actualitate Sănătate Ministrul Sănătăţii: „În momentul de faţă suntem într-o perioadă critică pentru sistemul sanitar”

Ministrul Sănătăţii: „În momentul de faţă suntem într-o perioadă critică pentru sistemul sanitar”

de S.T.    |    13 Dec 2019   •   11:46
Ministrul Sănătăţii: „În momentul de faţă suntem într-o perioadă critică pentru sistemul sanitar” Foto: pixabay.com

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, vineri, că, în momentul de faţă, sistemul sanitar se află într-o perioadă critică.

 Victor Costache speră ca această „cumpănă” să fie depăşită.

„În momentul de faţă suntem într-o perioadă critică pentru sistemul sanitar. Am văzut cu toţii raportul Comisiei Europene pentru România publicat acum două săptămâni. Cred că nu am fi ajuns aici dacă medicul ar fi avut un cuvânt mai important în discuţiile strategice care s-au luat în cursul anilor în sistemul sanitar.

În România am reuşit să facem excelenţă în educaţie, iar universităţile de medicină sunt un bun exemplu, dar am rămas în urmă în sistemul sanitar.

Cred că îmbinarea dintre excelenţa academică şi excelenţa profesională ne va ajuta să depăşim acest moment de cumpănă”, a afirmat Victor Costache, la festivitatea de celebrare a 140 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr T Popa din Iaşi”.

El este unul dintre absolvenţii acestei instituţii de învăţământ superior şi a ţinut să le mulţumească foştilor profesori care i-au marcat traseul profesional.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close