Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Oficial din Ministerul Sănătăţii: Suntem pregătiţi pentru o "avalanşă" de cazuri de coronavirus, putem face faţă

Oficial din Ministerul Sănătăţii: Suntem pregătiţi pentru o "avalanşă" de cazuri de coronavirus, putem face faţă

România este pregătită să facă faţă unui val de coronavirus, în cazul în care mulţi români s-ar îmbolnăvi sau ar trebui făcute analize pentru depistarea acestui virus gripal, susţin oficiali din Ministerul Sănătăţii.

Oficial din Ministerul Sănătăţii: Suntem pregătiţi pentru o "avalanşă" de cazuri de coronavirus, putem face faţă
de M.Z.    |    27 Feb 2020   •   10:59

Întrebat dacă Institutul Matei Balş sau spitalele de la noi din ţară ar putea face faţă unei avalanşe de cazuri cu coronavirus, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a răspuns afirmativ.

"Suntem pregătiţi pentru acest tip de "avalanşă", noi în aceste momente avem peste 2.500 de paturi în clinicile de Boli infecţioase, din care 92 sunt la Terapie intensivă. La nivel naţional avem peste 4.000 de paturi la Terapie intensivă în toate spitalele judeţene.

Nu ne aşteptăm la acest aflux, dar suntem pregătiţi, am avut inclusiv scenarii din cele mai sumbre", a afirmat, joi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Masca purtată de omul sănătos poate face mai mult rău decât bine. Masca e pentru cei bolnavi

Nelu Tătaru: România ar face faţă unui val de coronavirus

×
Subiecte în articol: coronavirus spitale
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Se lărgesc plajele în noi staţiuni de pe litoralul Mării Negre
x close