Antena 3 Actualitate Sănătate Niciun pat liber la ATI în toată țara, pentru bolnavii de COVID-19

Niciun pat liber la ATI în toată țara, pentru bolnavii de COVID-19

de Andreea Ştefan    |    12 Oct 2021   •   13:45
Niciun pat liber la ATI în toată țara, pentru bolnavii de COVID-19
Sursa foto: Hepta

Nu mai este niciun pat liber la ATI în toată țara, pentru bolnavii de COVID-19, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătății.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

”Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că, în aceste cazuri, respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, a transmis Ministerul Sănătății.

În data de 12 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.561 de paturi de ATI, destinate pacienților COVID-19. 

În București, sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. 

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 145 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

”Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale”, a mai precizat Ministerul Sănătății.

În acest moment, 1.667 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close