Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 68. De ce nu se poate declara epidemie

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 68. De ce nu se poate declara epidemie

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 68. De ce nu se poate declara epidemie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Feb 2018   •   12:46

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 68, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în prezent nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă.

El spune că, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul de cazuri de gripă înregistrate la suta de mii de locuitori este de 1.000.

"Dacă vă uitaţi pe raportarea săptămânală pe care a făcut-o Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, este un grafic, numărul de cazuri înregistrate la 100.000 de locuitori este undeva puţin peste 1.000 de cazuri, iar nivelul maxim care ar trebui să fie depăşit în cazul unei epidemii, corelat cu circulaţia la nivel naţional a tulpinilor de virus gripal, este undeva pe la 1.500 de cazuri la 100.000 de locuitori", a susţinut medicul.

Rafila este de părere că în săptămânile viitoare numărul de cazuri de gripă ar trebui să scadă.

"Să vedem cum o să evolueze în săptămânile viitoare, dar este foarte probabil să scadă numărul de cazuri", a mai spus preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: decese gripa epidemie
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close