Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Octavian Jurma, despre ajutorul solicitat Uniunii Europene în criza COVID: "Rușinos. Ne vor ajuta exact cum ajutăm și noi un cerșetor adult și sănătos"

Octavian Jurma, despre ajutorul solicitat Uniunii Europene în criza COVID: "Rușinos. Ne vor ajuta exact cum ajutăm și noi un cerșetor adult și sănătos"

Epidemiologul Octavian Jurma a analizat solicitarea României privind ajutorul Uniunii Europene despre care spune că este un demers "ruşinos". „Noi avem timp de moțiuni de cenzură şi trafic de influenţă. La noi urgenţa e lupta pentru cine va fi la cârma corabiei care se scufunda odată cu tot poporul", spune specialistul.

Octavian Jurma, despre ajutorul solicitat Uniunii Europene în criza COVID: "Rușinos. Ne vor ajuta exact cum ajutăm și noi un cerșetor adult și sănătos"
Sursa foto: Facebook/ Octavian Jurma
de Claudia Popovici    |    05 Oct 2021   •   17:16

Epidemiologul Octavian Jurma consideră că solicitarea României privind ajutorul Uniunii Europene în timpul crizei COVID este un demers rușinos motivând că decidenţii au ales „să suspende spitalele pentru 30 de zile și nu cârciumile”. Este la fel ca atunci când ajutăm un cerșetor adult și sănătos, spune specialistul.

„Am refuzat să suspendăm cârciumile pentru 30 de zile ca să închidem pandemia pentru că "nu ne permitem" şi trebuie să le ținem deschise "cu orice preț". Iată că acum suspendam spitalele pentru 30 de zile ca să ţinem în continuare cârciumile deschise şi aflam care este "cu orice" preţul impus de politicieni oamenilor.

Nu doar că refuzăm să stingem incendiul numit COVID-19 dar măsurile luate până acum sunt menite să garanteze propagarea lui, probabil pe baza unui scenariu bolnav de imunizare de turma prin infectare în masa ilustrat prin remarci gen "carantina doar încetinește lucrurile" sau "sperăm să treacă valul cat mai repede".

Pentru guvernanți şi 70% din romani urgența e doar în spitale. Noi avem timp de moțiuni de cenzura şi trafic de influență. La noi urgentă e lupta pentru cine va fi la cârma corabiei care se scufundă odată cu tot poporul, care i-a aplaudat în vara când au declarat pandemia închisă în România", spune epidemiologul Octavian Jurma.

„Europenii își vor înfrânge dezgustul și ne vor ajuta exact cum ajutăm și noi un cerșetor adult și sănătos"

„În continuare nu vrem să facem nimic, dar absolut nimic, să oprim focul, însă ne jelim că nu avem destule paturi pentru cei arși de pandemie. De parcă incendiul se stinge în spitale!

E rușinos (şi vor evita) să cerem ajutorul europenilor care se află într-o situație atât de bună tocmai pentru europenii au făcut exact ce refuzăm noi să facem şi au stat luni de zile într-o carantină inimaginabilă la noi şi s-au vaccinat într-un număr inimaginabil pentru noi. Ei au plătit prețul pe care noi refuzăm să îl plătim în continuare dar nu ne rușinăm să pretindem că facem ce fac ei şi deci meritam ce merită ei. E ca şi cum grecii ne-ar fi chemat în ajutor doar să le tratăm arșii nu să le stingem incendiul.

Europenii însă își vor înfrânge dezgustul şi ne vor ajuta exact cum ajutam şi noi un cerșetor adult şi sănătos, care evident ar putea să muncească, dar umanismul te împiedică să treci mai departe pentru că vezi că are un copil în brațe cu care te șantajează emoțional.

„Trebuie să rămânem în mijlocul focului şi să plătim solidar prețul prea mare pentru marea relaxare"

Cel mai util gest de umanism în acest moment ar fi să procedam ca britanicii in 1939 şi să îi rugăm să ne adăpostească copiii în școlile şi familiile lor până când trece urgia în România. Noi, adulții, trebuie să rămânem în mijlocul focului şi să plătim solidar prețul prea mare pentru marea relaxare", a conchis epidemiologul Octavian Jurma.

România cere ajutorul Uniunii Europene pentru achiziționarea Tocilizumabum, un medicament folosit de bolnavii COVID 19. Solicitarea statului român privind activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene apare după ce compania care produce medicamentul a anunțat că nu poate respecta contractul.

×
Subiecte în articol: Octavian Jurma tocilizumabum
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close