Antena 3 CNN Actualitate Sănătate OMS: Amenințarea covid-19 este ”foarte ridicată”

OMS: Amenințarea covid-19 este ”foarte ridicată”

Riscul răspândirii şi al impactului coronavirusului la nivel global este în prezent "foarte ridicat", a declarat vineri, la Geneva, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, referindu-se la noile cazuri de infectare din mai multe ţări provenite din Italia şi Iran, relatează agenţiile internaţionale de presă.

OMS: Amenințarea covid-19 este ”foarte ridicată”
Sursa foto: pixabay.com
28 Feb 2020   •   18:33

"Creşterea numărului de cazuri şi al ţărilor afectate în ultimele zile este în mod clar îngrijorătoare", a declarat şeful OMS.

"Am ridicat evaluarea riscului global de propagare şi al impactului Covid-19 la nivelul foarte ridicat", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a evaluat anterior riscul ameninţării globale legate de noul coronavirus ca fiind "ridicat".

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că 24 de cazuri de Covid-19 au fost "exportate" din Italia în 14 ţări şi că 97 de cazuri au fost "exportate" din Iran în 11 state, în timp ce bilanţul noilor infecţii din China - 329 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore - a ajuns la cel mai mic nivel în peste o lună.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close