Antena 3 CNN Actualitate Sănătate OMS recomandă utilizarea Regeneron în tratamentul COVID. Costul medicamentului, extrem de mare

OMS recomandă utilizarea Regeneron în tratamentul COVID. Costul medicamentului, extrem de mare

OMS recomandă utilizarea Regeneron în tratamentul COVID pentru pacienții cu boli cronice sau imunodeficiență.

OMS recomandă utilizarea Regeneron în tratamentul COVID. Costul medicamentului, extrem de mare
Sursa foto: John Moore/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    24 Sep 2021   •   10:33

OMS cere companiilor producătoare să scadă prețurile pentru acest medicament și să-l distribuie în mod echitabil la nivel mondial, sau să permită transferul de tehnologie pentru a putea fi produs pe scară largă.

Tratamentul a primit deja autorizația de urgență pentru utilizare în SUA, Marea Britanie l-a aprobat, de asemenea, luna trecută, iar EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) și-a dat acordul pentru utilicare în urmă cu șapte luni.

Bazat pe o combinație de casirivimab și imdevimab, o clasă de anticorpi monoclonali (care imită anticorpii naturali) pentru a combate infecțiile, tratamentul este produs de compania americană Regeneron, care îl vinde în SUA, informează Reuters.

Din păcate, costul unui tratament este încă foarte mare, 2.100 de dolari pe doză, guvernul SUA fiind singurul care și-a permis până acum o achiziție masivă, de 1,5 milioane de doze, în ianuarie 2021, suplimentată recent cu încă 1,4 milioane de doze ce vor fi livrate până la finalul lunii ianuarie 2022. Comisia Europeană a achiziționat în această vară doar 55 de mii de doze.

Decizia OMS de a recomanda Regeneron ca tratament împotriva COVID s-a bazat pe mai multe studii, cel mai important dintre ele fiind publicat în British Medical Journal, în iunie. Acesta a constatat că terapia a redus numărul deceselor la pacienții spitalizați cu imunodeficiență.

×
Subiecte în articol: regeneron COVID
Parteneri
Mașinile care nu mai au acces în centrul Capitalei
x close