Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pacienţii din Piatra Neamț merg la Roman pentru un CT. Manager: ”Avem medici scutiţi medical şi unul care nu vrea să facă gărzi”

Pacienţii din Piatra Neamț merg la Roman pentru un CT. Manager: ”Avem medici scutiţi medical şi unul care nu vrea să facă gărzi”

Pacienţii din Piatra Neamț sunt nevoiţi să meargă zeci de kilometri distanţă, până la Roman pentru un Computer Tomograf.

Pacienţii din Piatra Neamț merg la Roman pentru un CT. Manager: ”Avem medici scutiţi medical şi unul care nu vrea să facă gărzi”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2022   •   11:08

Asta deoarece la spitalul din Neamţ nu există medic de gardă care să se ocupe de acest lucru. Managerul unităţii spitaliceşti spune că sunt medici care pur şi simplu nu vor să facă gărzi, dar că sunt şi medici care au scutiri medicale care dovedesc că nu pot face gărzi.

”Noi trebuie să acoperim 62 de gărzi pe lună și acum cu medicii pe care îi avem putem acoperi doar 50 de gărzi pe lună deci rămân 10 gărzi pe care le asigurăm cu ajutorul unor medici externi.

La momentul la care vă refieriți a fost o zi în care nu am avut un medici disponibili și am încheiat un contract pentru a interpreata niște rezultate pt 3,4 pacienți în ziua respectiva.

Situația la radiologie este îmbunătățită, au venit 3 medici noi, suntem optimiști că vom angaja un medic la noi, stăm chiar forte bine comparivecu alte spitale, din punct de vedere al medicilor de la CT pe laboratrul de imagistică” a explicat la Antena 3 mangerul Spitalului Judeţean Neamţ, Alexandru Filimon.

”Din păcate sunt medici care au optat să nu facă gărzi la Spitalul Judeţean Neamţ, conform legii, şi alţii din aceeaşi categorie, de pe aceeaşi secţie, care au scutire de gardă din motive medicale, nu pot să zic mai mult.

Deci avem 3 cazuri în care sunt scutiri medicale şi un caz în care nu se doreşte efectuarea de gărzi”, a mai precizat managerul conform G4 Media.

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close