Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pericolul major din sticlele de ulei. „Aş încuraja oamenii să renunţe”

Pericolul major din sticlele de ulei. „Aş încuraja oamenii să renunţe”

Pericolul major din sticlele de ulei. „Aş încuraja oamenii să renunţe”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Aug 2018   •   19:20

Experţii susţin că oamenii care au diete alimentare bogate în uleiuri vegetale au un risc mai crecut de a dezvolta demenţă în timpul vieţii. Aceştia susţin că uleiul provoacă depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative.

La mijlocul secolului XX, americanii erau îngrijoraţi de rata crescută a bolilor de inimă şi au cerut cetăţenilor să renunţe la grăsimile saturate. Dr. Catherine Shanahan, nutriţionist şi medic de familie spune că sfaturile de atunci au fost o mare greşeală, potrivit descopera.ro.

„Restaurantele şi alte localuri au apelat la uleiurile vegetale datorită costului redus şi a disponibilităţii. Uleiul de măsline, de exemplu, este de 10 până la 50 de ori mai scump decât uleiul vegetal,” spune Shanahan.

Conform medicului, uleiurile vegetale îi fac pe oameni să se simtă mai obosiţi şi poate provoca migrene, dar şi boli neurodegenerative precum Alzheimerul sau demenţa. 

„Aş încuraja oamenii să renunţe la uleiurile vegetale măcar pentru şapte zile şi vor vedea că se găseşte în orice produs şi asta este de fapt problema,” avertizează medicul.

×
Subiecte în articol: ulei sticle pericol
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close