Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Poftele alimentare exagerate ascund diferite boli. Doctorul Mencinicopschi dezvăluie cauzele 

Poftele alimentare exagerate ascund diferite boli. Doctorul Mencinicopschi dezvăluie cauzele 

Poftele alimentare exagerate ascund diferite boli. Doctorul Mencinicopschi dezvăluie cauzele 
Sursa foto: Foto: pexels.com
03 Feb 2019   •   10:19

Pofta exagerată de anumite mâncăruri este rezultatul unei gestionări greșite a consumului de alimente și apare atunci când dietă noastră se axează pe alimente industriale rafinate, cu indice glicemic ridicat și valoare nutritional scăzută. Iată ce ascund poftele alimentare, potrivit dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare:

Poftă de dulce - în faza incipientă, să suferim de o carență de crom și magneziu. Cromul este necesar pentru producerea factorului de toleranță la glucoză (GTF), care este absolut necesar pentru funcționarea normală a insulinei. 

Poftă de sărat - s-ar putea să sufere de hipertensiune arterială, de deshidratare cronică și de aceea ar trebui să nu mai amâne vizită la un medic. Poftă de sărat poate indică și o lipsa de calciu și potasiu. 

Poftă de carne - scăderea rezervelor de proteine, în special a masei musculare, atunci când suntem suprasolicitați fizic și psihic, în cazul în care nu consumăm carne, ouă, lactate, poate determina poftă de carne, potrivit sanatate.bzi.ro.

×
Subiecte în articol: boli alimente
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close