Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea: "Singuratatea este mai rea decât săracia" | Cum poate iubirea să vindece bolile fizice

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Singuratatea este mai rea decât săracia" | Cum poate iubirea să vindece bolile fizice

Un etalon al medicinii românești, Prof. Dr. Vlad Ciurea a vorbit despre puterea magică pe care sentimentul de iubire profundă o are asupra vindecării bolilor fizice, dar și despre cea mai grea latură a suferinței, singurătatea.

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Singuratatea este mai rea decât săracia" | Cum poate iubirea să vindece bolile fizice
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2022   •   08:00

Pentru ca cei doi parteneri să se dezvolte, cuplul trebuie să fie bine sudat la nivel fizic, emoțioanl și intelectual, spune prof. dr. Vlad Ciurea.

"Nu poți să faci o meserie de vârf fără să ai lângă tine un partener care să fie lângă tine. Să ai un suport. Suportul este familia. De aceea, cel mai important om de lângă tine este soțul sau soția. Într-o situație dificilă va fi lângă tine. La bine și la rău. Această persoană te ajută să performezi în meserie."

Dragostea este cel mai bun leac, care vindecă orice boală. Prof. Dr. Vlad Ciurea afirmă că iubirea poate să vindece bolile fizice.

"Da, da, da! De aceea s-a inventat iubire și încă de pe vremea lui Adam și Eva. Iubirea vindecă bolile fizice. Și avem atât de multe exemple și în literatură, tablouri, poezii. De exemplu, am întâlnit o femeie care dorea să-și țină soțul de mână după operație, ca să-i transmită iubirea, dragostea. Este nevoie de acest lucru. Totul se realizează în cuplu, pentru a susține această noțiune supremă de familie."

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Când trece trenul prin fața ta, e bine să urci în el"

"Dacă Dumnezeu vrea să salveze un bărbat, îi trimite o femeie care să-l iubească. Dacă îl iubește, îl și ajută să ajungă unde își dorește. Există această noțiune "Îl vreau pentru mine". Dacă vrei să fie pe podium, trebuie să-l ajuți să facă asta. Cu orice sfat. Unele doamne sunt mai egoiste. Când trece trenul prin fața ta, e bine să urci în el. S-a ivit o oportunitate. Trenul trece, dar tu nu profiți."

Totodată, prof. dr. Vlad Ciurea a mai vorbit și despre motivele pentru care cuplurile rămân împreună, chiar dacă ajung să aibă scopuri divergente.

"Sunt multe lucruri care aducă o familie. Sunt copiii, casa, scopurile, părinții. Poate și o vilă la Sinaia unde se simt bine. De știut este că dacă un bărbat își propune ceva, el poate. Bărbații au alte preocupări. Ei nu realizează ce este important. Că trece viața pe lângă ei."

"O relație toxică trebuie îndepărtată"

Relațiile toxice produc diverse boli, mai devreme sau mai târziu mai spune medicul neurochirurg.

"O relație toxică trebuie îndepărtată. Dacă nu mai merge, trebuie tăiat de la rădăcină. Nu duce la nimic bun. Fenomenul se accentuează. Începi să te gândești la ceartă. Noi trebuie să fim curați și să fim cât mai senini. Să privim totul frumos."

Prof. Dr. Vlad Ciurea mai spune că psihoterapia și credința pot avea un rol important în procesul de vindecare fizică.

"Creierul este foarte sensibil la factorii exteriori. El trebuie să funcționeze cât mai frumos și mai liniștit. Când apare o boală grea, el își trimite armata. Pleacă primul batalion, apoi securitatea. Toți se duc înainte, dar ca tu să-ți trimiți armata, trebuie să fii curat. Dacă armata nu este sănătoasă, nu ai făcut nimic. Primul leac este credința. Credința dispare ultima. Trebuie să crezi în ceva. Lupta se dă pe plan fizic și spiritual. Rugăciunea te poate ridica din boală."

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Sufletul și iubirea contează, restul se rezolvă"

Există multe tipuri de singurătate, însă cea mai dureroasă dintre toate este cea în cuplu. Profesorul Vlad Ciurea a oferit câteva sfaturi pentru tinerii aflați la începutul unei povești de iubire.

"Este o vorbă care spune că singurătatea este mai rea decât sărăcia. Așa este. Deci, faceți tot posibilul să nu rămâneți singuri. Sunt multe persoane care fac asta.

Dumnezeu ne-a dat darul vorbirii. Noi nu putem sta singuri. În ziua de astăzi, societatea ne face din ce în ce mai individualiști. Nu se mai pune vorba de familie. Acum, bărbatul nu mai luptă pentru familie, luptă pentru mașina lui. Încercați să rămâneți în cuplu. Uitați-vă la delfini!

Partenerii să fie mânuță-n mânuță. Să exploreze tot ce este în jur, iar atunci când ajung la o maturitate spirituală să aibă liantul care se numește copil. Copilul este minunea lui Dumnezeu." a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea într-un interviu pentru TVR1.

×
Subiecte în articol: Prof. dr. Vlad Ciurea singuratate iubire
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close