Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Pune o ceapă tăiată în patru lângă pat și vei respira mai bine atunci când ești răcit. Își face efectul în 10 minute!

Pune o ceapă tăiată în patru lângă pat și vei respira mai bine atunci când ești răcit. Își face efectul în 10 minute!

Ceapa este un ingredient comun într-o mulțime de retete culinare. Totusi, pe lângă aroma sa unică, ceapa are proprietăți medicinale care o transforma intr-un aliat puternic atunci cand apar probleme de sanatate.

Pune o ceapă tăiată în patru lângă pat și vei respira mai bine atunci când ești răcit. Își face efectul în 10 minute!
Sursa foto: Foto Antena 3
10 Ian 2020   •   14:23

Aceasta leguma miraculoasa este extrem de puternica împotriva răcelii si nu numai. Datorita proprietatilor sale terapeutice, Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut ceapa ca fiind un ajutor împotriva infectiilor respiratorii, congestiilor, tusei și bronsitei, scrie magazinuldecase.ro.

Se crede ca poti preveni raceala daca pui in camera, pe timpul noptii, o ceapa taiata… sau cat mai aproape de pat. Ceapa cruda absoarbe germenii din aer, prevenind infiltrarea lor in organism si imbolnavirea.

Potrivit savantilor, proprietatile sale miraculoase provin de la substantele puternice pe care ceapa le contine. Ea contine compusi sulfurici precum sulfoxizii si thiosulfinatii care ii dau mirosul puternic si ne fac sa lacrimam atunci cand o taiem.

×
Subiecte în articol: tratament raceala ceapa
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close