Rafila, despre bilanțul COVID-19: ”Încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ține lucrurile sub control”

10 Iun 2020   •   14:50
Rafila, despre bilanțul COVID-19: ”Încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ține lucrurile sub control” Hepta

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, legat de cel mai recent bilanț al epidemiei de COVID-19 în România, că aceste cifre „nu sunt neașteptate”, pentru că există o „activitate intensă peste tot”, o „afluență a persoanelor în zonele publice”.

”Nu sunt cifre neașteptate pentru că există o activitate intensă peste tot, dacă vă uitați la transporturi, la afluența persoanelor în zonele publice. Până la urmă, noi în această perioadă, cu puține excepții, am fluctuat între 150-200 de cazuri pe zi, au fost excepții când la sfârșit de de săpămână s-au lucrat ceva mai puține teste. Asta este situația, trebuie să o luăm ca atare și să încercăm să continuăm să educăm oamenii să respecte acele 3-4 reguli care pot ține lucrurile sub control”, a spus Alexandru Rafila, miercuri, la Digi24.

Oficialul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a adăugat că apar focare în cămine de bătrâni sau în companii.

„Lucrurile astea vor continua probabil pe parcursul verii, ele vor continua să influențeze la nivel național numărul de cazuri zilnice, dar atenția va trebui concentrată ca aceste focare să nu se extindă în zonele înconjurătoare”, a mai spus sursa citată. 

Parteneri
sati
x close