Antena 3 Actualitate Sănătate Specialist în sănătate publică, despre persoanele care au trecut prin COVID: "Se pare că o treime dintre ele nu fac anticorpi şi rămân vulnerabile"

Specialist în sănătate publică, despre persoanele care au trecut prin COVID: "Se pare că o treime dintre ele nu fac anticorpi şi rămân vulnerabile"

de Claudia Popovici    |    31 Aug 2021   •   16:47
Specialist în sănătate publică, despre persoanele care au trecut prin COVID: "Se pare că o treime dintre ele nu fac anticorpi şi rămân vulnerabile"
Sursa foto: Pixabay

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică, susține că, probabil, peste o treime din persoanele care au avut COVID 19 nu dezvoltă anticorpi și rămân vulnerabile în timpul pandemiei. Cei mai afectați par să fie tinerii, avertizează specialistul.

 El arată că aproximativ 36% dintre persoanele care au trecut prin boală nu dezvoltă anticorpi și se pot reinfecta.

„Este o probabilitate mare ca aproximativ 36% din cei care au trecut prin infecția COVID (în mod natural) să nu dezvolte anticorpi - rămân vulnerabili la re-infecție. Se pare că cei care nu dezvoltă anticorpi tind să fie mai tineri. Exact populația activă social”, avertizează Răzvan Cherecheș.

Ca urmare, vaccinarea reprezintă o soluție mai bună decât imunizarea dobândită natural.

„Chiar dacă ați trecut prin infecție deja, acest lucru nu garantează protecția”, conchide Răzvan Cherecheș.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close