Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Colegiul Medicilor din România, reacţie la cazul dr. Flavia Groşan: "A fost chemată pentru o discuție privind încălcarea normelor deontologice"

Colegiul Medicilor din România, reacţie la cazul dr. Flavia Groşan: "A fost chemată pentru o discuție privind încălcarea normelor deontologice"

Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România a vorbit la Antena 3 despre scandalul provocat de schema pe care medicul dr. Flavia Groşan ar fi folosit-o pentru a trata altfel pacienţii COVID-19. El a subliniat că medicul a fost chemat la discuţii privind încălcarea unor norme deontologice.

Colegiul Medicilor din România, reacţie la cazul dr. Flavia Groşan: "A fost chemată pentru o discuție privind încălcarea normelor deontologice"
de Claudia Popovici    |    18 Mar 2021   •   16:37

Colegiul Medicilor s-a autosesizat după ce în presă au apărut mai multe articole, în ultimele zile, despre un medic pneumolog care susţine că ar face minuni și ar vindeca bolnavi de COVID cu o schemă proprie de tratament şi medicamente ieftine.

Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor din România a adus clarificări în scandalul momentului privind schema de tratament folosită de medicul pneumolog Flavia Groşan.

"Am aflat și eu din media despre acest studiu al doamnei Groșan, 1.000 de pacienţi este o cifră impresionantă domnia sa tratând pacienți cu COVID cu diferite stadii. Nu avem informații despre criterii de includere. Probabil, marea majoritate erau forme asimptomatice sau simptomatice pentru că dânsa recomandă, la un moment dat, plimbarea care este foarte bună și cu care suntem de acord cu toții. Mobilizarea precoce a pacientului este foarte importantă, dar un pacient cu COVID nu poate să fie mobilizat decât dacă este în stare bună.

"Asteptăm rezultatele publicate"

"Ne bucurăm de experiență a domniei sale. Este o experiență vastă și ne bucură foarte mult rezultatele care sunt impresionante, așa cum ni le relatează dânsa, sigur vom aștepta rezultatele publicate", a mai spus Daniel Coriu.

"A fost chemată pentru o discuție și nu legată de protocol"

"Dânsa nu este judecată de Colegiul Medicilor. A fost chemată pentru o discuție și nu legată de protocol, pentru că din punct de vedere profesional nu știu dacă cineva îi poate reproșa ceva, ci este vorba de o încălcare a unor norme deontologice, prin faptul că doamna doctor respinge public anumite mijloace de tratament recunoscute de comunitatea științifică medicală. A fost invitată la colegilor la Colegiul Medicilor Bihor numai pentru discuții", a mai spus Daniel Coriu.

"Va fi o anchetă, va fi o comisie dedicată"

"Va fi o anchetă, va fi o comisie dedicată, nu pot să spun ce se va întâmpla. Eu în schimb vreau să dau un mesaj în primul rând către colegii mei medici. Trebuie să fiu în echilibru și să nu uităm că mai presus de orice sănătatea pacienților trebuie să fie pe primul plan, iar ideile și mesajele noastre transmise în public trebuie să fie argumentate pe baza unor protocoale cunoscute", a mai explicat Daniel Coriu.

La final el a lansat un îndemn şi pentru pacienţi

"Aveți încredere în medicul dumneavoastră curant. Bazați-va pe decizia medicului. Numai el cunoaște care este situația clinica a dumneavoastră și are argumente pentru decizia potrivită", a mai spus Daniel Coriu, preşedintele Colegiului Medicilor la Antena 3.

Citeşte şi: Interviu exclusiv cu medicul român care a vindecat altfel bolnavii COVID: "Eu respect nişte legi ale fizicii. Gândesc când fac o schemă de tratament"

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close