Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Cum ne recăpătăm gustul și mirosul mai repede după COVID-19. Medic ORL: ”E nevoie de tratament adecvat”

Cum ne recăpătăm gustul și mirosul mai repede după COVID-19. Medic ORL: ”E nevoie de tratament adecvat”

După infectarea cu COVID-19, mai ales în cazul formelor mai ușoare, gustul și mirosul nu revin atât de repede. Dr. Remus Mihalcea, medic ORL, a explicat la Antena 3 ce trebuie să facem pentru a ne recăpăta gustul și mirosul mai repede.

Cum ne recăpătăm gustul și mirosul mai repede după COVID-19. Medic ORL: ”E nevoie de tratament adecvat”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    09 Noi 2021   •   13:56

”Pierderea mirosului este un semn că virusul are un tropism neurologic, întrucât nervul olfactiv, cel care se ocupă cu mirosul, este o extensie a sistemului nervos central. Pierderea mirosului, asociată infecției, este o afectare directă a sistemului nervos central, dar probabil este cea mai blândă afectare.

Sunt studii făcute care arată că pacienții care au avut ca prim simptom pierderea mirosului au avut forme ușoare sau medii de boală. Cât despre reluarea mirosului, ar trebui, în primul rând, un control la un specialist, pentru a aplica un tratament adecvat.

De obicei, reluarea funcției se face până la 6 luni de la terminarea bolii. Ca și tratamente sunt spray-urile care conțin cortizon, acesta se știe foarte bine că are rol inflamator și acționează local la nivelul bulbului olfactiv”, a declarat dr. Remus Mihalcea, medic ORL.

×
Subiecte în articol: COVID-19 gust și miros
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close