Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Restricții împotriva COVID-19, impuse din nou în Israel. Dr. Adrian Marinescu: ”Este doar o măsură de prevenție”

Restricții împotriva COVID-19, impuse din nou în Israel. Dr. Adrian Marinescu: ”Este doar o măsură de prevenție”

Restricțiile anti-Covid se întorc. Israelul a decis deja să le impună după ce numărul cazurilor de îmbolnăviri a crescut foarte mult în ultima perioadă din cauza mutației virusului Eris. Numărul îmbolnăvirilor a crescut şi la noi în ţară, iar medicul Adrian Marinescu, a venit cu explicații pe acest subiect.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Sep 2023   •   11:17

"Eu zic să rămânem calmi şi echilibrați. În Israel s-au luat mereu primele măsuri împotriva Covid. Ceea ce se face în Israel, la noi se întâmplă deja, mă refer la testarea pacienților. Este doar o măsură de prevenție, nu este o restricție. E logic să testezi pentru a nu avea focare în spital. 

De două săptămâni, există o creștere a cazurilor de Covid. Noi avem 100 de persoane testate pozitiv cu Covid, la Matei Balş. 80% dintre persoane au forme ușoare şi merg acasă, iar 20% dintre ei rămân pentru monitorizare. Sunt cazuri rare să avem pacienți la terapie intensivă. 

Citeşte şi: Jill Biden are COVID. Casa Albă a anunțat detalii de ultimă oră despre starea președintelui SUA

Trebuie să avem în vedere că în perioada următoare va fi o creștere constantă a cazurilor. Se deschid școlile, oamenii se întorc din concediu şi pentru că interacționează mai mult e normal să fie şi mai multe infectări", a declarat medicul Adrian Marinescu. 

×
Subiecte în articol: Dr Adrian Marinescu Bilanţ COVID-19
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close