Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Riscurile pentru sănătate la care ne expun arsurile solare

Riscurile pentru sănătate la care ne expun arsurile solare

Riscurile pentru sănătate la care ne expun arsurile solare
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
17 Aug 2018   •   14:13

În ciuda avertismentelor cu privire la efectele negative are arsurilor solare, multe persoane se expun în exces razelor arzătoare ale soarelui. 

„Cu alte cuvinte, în stadiile inițiale ale dezvoltării arsurilor solare, senzația de durere este foarte ușoară sau lipsește chiar în totalitate, fapt pentru care multe persoane ajung să se supraexpună la soare fără să iși dea seama de pericolul implicat. Se întâmplă adesea ca după o zi petrecută la plajă, seara în cameră să observăm cu surprindere gravitatea situației: pielea înroșită, senzația de usturime și de piele care strânge – deși în timpul zilei aceste simptome nu își făcuseră simțită prezența”, explică specialistul dermatolog, Laurențiu Vlădău.

Arsura solară reprezintă un semn clar că ADN-ul din celulele pielii a fost deteriorat de expunerea în exces la soare. Acest fenomen accelerează îmbătrânirea pielii și crește riscul de apariție a cancerului de piele.

Arsurile solare pot crește riscul apariției cancerului de piele, existând dovezi că o singură arsură solară dobândită în copilărie crește șansele de melanom mai târziu în viață, potrivit libertateapentrufemei.ro.

×
Subiecte în articol: riscuri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close