România este în pragul epidemiei de gripă. 34 de oameni au murit până acum, iar numărul îmbolnăvirilor este uriaş

de S.T.    |    24 Ian 2019   •   10:41
România este în pragul epidemiei de gripă. 34 de oameni au murit până acum, iar numărul îmbolnăvirilor este uriaş Foto: pixabay.com

România este în pragul epidemiei de gripă. 34 de oameni au fost răpuşi până acum de gripă, iar numărul îmbolnăvirilor este uriaş: 4.600 de cazuri, de 36 de ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În plus, ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au decis ca școlile să rămână închise și mâine ca măsură de precauție.

Specialiştii au declarat a doua săptămână cu caracter epidemic.

Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 - 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca şi săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat.

Conform specialiştilor, dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv îşi va menţine caracterul epidemic, va fi declarată epidemia de gripă.

Ministerul Sănătății recomandă populaţiei să aplice cu rigurozitate recomandările specialiştilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal:

- Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripă şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare
- Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei
-Respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/ strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului)
- Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului
- Purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical
- Continuarea vaccinării antigripale.

Parteneri
x close