Antena 3 Actualitate Sănătate Românii pot folosi din nou cardurile de sănătate. Anunț oficial făcut de CNAS

Românii pot folosi din nou cardurile de sănătate. Anunț oficial făcut de CNAS

06 Aug 2019   •   19:32
Românii pot folosi din nou cardurile de sănătate. Anunț oficial făcut de CNAS

CARD DE SANATATE. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat printr-un comunicat remis Antena3.ro că platforma informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcțiune. Altfel spus, serviciile medicale vor fi din nou semnate cu cardul de sănătate. 

Incepand cu data de  06.08.2019, a  fost reluata  functionarea  Platformei Informatice  a Asigurarilor de Sanatate  (PIAS).

 Astfel, conform reglementarilor legale,  furnizorii de servicii medicale vor  raporta online, in 3 zile lucratoare de la prestarea serviciului medical , iar serviciile medicale vor fi  semnate cu cardul, anulandu-se astfel dispozitiile speciale utilizate pe perioada in care PIAS a fost indiponibila online.

Din data de  1 august 2019, mare parte dintre problemele sistemului informatic au fost remediate de catre echipa mixta formată din specialiști IT din sistemul de sănătate și parteneri care au contribuit la punerea în funcțiune a sistemului informatics. Din 1 august si pana in prezent, echipa tehnica a  intervenit punctual acolo unde au fost depistate probleme care au cauzat imposibilitatea raportarilor zilnice sau lunare.

Mentionam ca, pana la finalizarea unor contracte care sa asigure mentenanta pentru toate componentele PIAS, echipa mixta de specialisti va  continua operatiunile de monitorizare si consolidare ale PIAS.  Procedurile de achiziție a mentenanței au fost elaborate si urmeaza sa fie demarate in cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul CNAS.

„Multumesc echipei de specialisti care a lucrat, zi si noapte, timp de aproape doua saptamani pentru  a  depista si remedia problemele sistemului informatic. Aceasta situatie nu trebuie sa se mai repete,  trebuie sa existe servicii de mentenanta care sa asigure buna functionare a tuturor componentelor sistemului si orice problema indentificata  sa fie rezolvata  punctual, la timp, astfel incat sa nu mai provoace blocaje.  Imi cer scuze pacientilor si furnizorilor pentru problemele cauzate de disfunctionalitatile din sistem mai bine de o luna.  Am demarat intalniri cu reprezentanti ai organizatiilor profesionale din domeniul sanatatii pentru a identifica impreuna solutii care  sa duca la debirocratizarea medicilor si, implicit, la cresterea calitatii actului medical.  Trebuie sa  facem in asa fel incat, in timpul unei consultatii, medicul sa acorde  mai mult timp pacientului si mai putin pentru  treburile birocratice”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close