Antena 3 CNN Actualitate Sănătate "Sarcina este o experiență pe care o evit, și asta nu mă face egoistă!"

"Sarcina este o experiență pe care o evit, și asta nu mă face egoistă!"

"Sarcina este o experiență pe care o evit, și asta nu mă face egoistă!"
01 Mar 2018   •   15:37

Societatea din ziua de azi încă judecă femeile care aleg să nu rămână însărcinate, în ciuda faptului că o sarcină nu este întodeauna o experiență plăcută. Potrivit studilor, o sarcină este echivalentul a 11 ani adăugați la vârsta unei femei. Studiile arată că femeile care rămân gravide sunt predispuse atât la semne mai rapide de îmbătrânire, cum ar fi părul alb, dar și probleme de sănătate, precum insuficiența cardiacă.

 

Jurnalista Arwa Mahdawi, de la publicația The Guardian, împărtășește decizia ei de a nu avea o sarcină și nu se rușinează cu acestă decizie. Ea consideră că o femeie ar trebui să aleagă, fără să fie judecată de societate, cum și dacă vrea să aibă copii. Pentru a iși demonstra punctul de vedere, aceasta a întrebat bărbați de diferite vârste dacă ar dori să poată duce o sarcină. În 100% dintre cazuri, răspunsul a fost același: ”În niciun caz!” Așa că dacă pentru bărbați este perfect normal să nu își dorească să ducă o sarcină, de ce nu ar fi pentru femei?

 

Arwa Mahadwai este de părere că tehnologia care permite o sarcină în afara corpului uman, adică pântecele artificiale, ar trebui acceptată de societate ca o variantă normală pentru o sarcină. În momentul de față, această tehnologie este folosită doar pentru sarcinile premature, însa cu siguranță, în viitorul apropiat acestea vor deveni o alternativă pentru femeile care cum spune jurnalista ”doresc să bea un pahar de vin, fară să se simtă rău pentru acest lucru”.

×
Subiecte în articol: sarcina the guardian
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close