Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Aceste medicamente s-au scumpit şi de 5 ori de la 1 august | Pacient: "Am renunţat la o parte, nu-mi permit"

Aceste medicamente s-au scumpit şi de 5 ori de la 1 august | Pacient: "Am renunţat la o parte, nu-mi permit"

S-au scumpit mult medicamentele. Unele s-au scumpit şi de 5 ori de la 1 august! Mulţi pacienţi renunţă la anumite pastile pentru că acum nu şi le mai permit.

Aceste medicamente s-au scumpit şi de 5 ori de la 1 august | Pacient: "Am renunţat la o parte, nu-mi permit"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Aug 2023   •   21:41

De la 1 august, prețul a 3.000 de medicamente a crescut. Soţii Ghinoiu spun că au renunţat la anumite tratamente când au văzut că trebuie să plătească dublu.

"Luăm numai medicamentele compensate. Nu mai luăm, trăim doar din astea. Sunt foarte scumpe. Vă dau exemplu Avodart: am nevoie de el, îl iau de 10 ani, a crescut preţul de la 65 de lei cât era, a ajuns dublu", spune Ion Ghinoiu, potrivit observatornews.ro.

"Eu am renunţat la o parte, nu-mi permit să iau atâtea medicamente. Mai bine mănânci un pic mai consistent să zic aşa şi renunţi la ele", crede Ioana Ghinoiu.  

Citeşte şi: Destinaţia turistică unde românii obţin uşor acces la medicamente | Avertismentul medicilor: "Nu te apuci să faci experimente"

"Diclofenac supozitoare, un produs românesc care era 7 lei şi acum a ajuns la 34 de lei cutia. Acidul folic românesc, de la 34 de lei, este 65 de lei. Nişte picături oftalmice cu 20 de lei în plus pe falcon, de la 40 şi la 70 de lei, picăturile de nas Biorinil de la 41 de lei la 59 de lei. Fiolele de Xilină de la 7 lei au ajuns şi 30 de lei. Aici mai mult la injectabile şi perfuzabile este o diferenţă foarte mare", a explicat Beatrice Speteanu, farmacist.

Au fost şi unele ieftiniri, la medicamente oncologice, dar acestea sunt tratamente compensate 100% de stat. 
 

×
Subiecte în articol: scumpiri medicamente compensate preturi
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close