Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Aperitive sănătoase pentru masa de Revelion. Idei de rețete gustoase rapid de preparat - Ce ne îngrașă de fapt

Sfat de Sănătate. Aperitive sănătoase pentru masa de Revelion. Idei de rețete gustoase rapid de preparat - Ce ne îngrașă de fapt

Aperitivele de Anul Nou sunt cele mai păcatoase de la masa festivă. Asta pentru că mâncăm prea mult de la prima masa a serii și nu mai avem niciun chef de distracție.

Sfat de Sănătate. Aperitive sănătoase pentru masa de Revelion. Idei de rețete gustoase rapid de preparat - Ce ne îngrașă de fapt
30 Dec 2019   •   09:47

Nutriționista Simona Carniciu a explicat, la emisiunea Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3, ce alimente ne fac mai mult rău, la masa de Revelion, și a venit cu recomandări de rețete gustoase și sănătoase pe care le putem prepara rapid pentru masa festivă.

”Să încercăm, pe cât posibil, să nu combinăm proteinele între ele. Carne cu ouă și lactate. Pentru că, din punct de vedere nutrițional, faptul că sunt proteine diferite interferă în digestie. Și o să ne petrecem Revelionul, dacă nu la spital, la bal, pe scaun”, a spus Simona Carniciu.

”În momentul în care noi mâncăm ceva greu digerabil, tot organismul se focusează asupra sistemului digestiv”, a mai spus nutriționistul Simona Carniciu.

”Oul este cel mai complet aliment și, dacă îl facem să fie gustos și nu aducem foarte multe alte ingrediente care să îi sporească caloriile, cum ar fi maioneza, nu face decât să transforme un ou banal în ceva gustos. Cel mai bun ou care poate să existe este oul fiert tare. E cea mai bună variantă a oului”, a mai spus Simona Carniciu.

”Avocado este un aliment medicament. Îl folosim în momentul în care vrem să schimbăm raportul între grăsimile nesănătoase cu cele sănătoase”, a mai precizat Simona Carniciu.

Alina Dragne ne-a dar câteva idei de rețete delicioase pe care le găsiți pe delicii.com. 

 

×
Subiecte în articol: Andreea Cigolea Sfat de sănătate
Parteneri
Hidroelectrica, anunţ privind indexul pe luna septembrie 2023
x close