Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum combatem depresia

Sfat de sănătate. Cum combatem depresia

17 Dec 2018   •   08:55
Sfat de sănătate. Cum combatem depresia

Depresia este una dintre cele mai seductive și perfide tulburări psihice. Ne trezim dintr-o dată în incapacitatea de a mai face lucruri noi, ne închidem în sine, ne izolăm și ajungem să clacăm. Psihoterapeutul Gabriela Minescu a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cum ne vindecăm de această boală.

Când știm că suferim de depresie

„Ca să ajungem să combatem depresia, trebuie să conștientizăm că o avem. Trebuie să facem diferența dintre depresie, tristețe sau doliu. Doliul apare atunci când este vorba despre o pierdere, tristețea este o emoție firească și avem nevoie de ea. Este o pauză care ne ajută să ne reglăm, dar dacă aceste tristeți continuă pe o perioadă mai îndelungată, de mai bine de două săptămâni, trebuie să ne punem niște semne de întrebare. În depresie, apar schimbări și la nivel emoționale, cognitiv, comportamental sau rațional. Depresia este cauzată de un element declanșator. De combătut sunt mai multe căi, prin psohoterapie, atenție la dezechilibrele chimice sau la schimbătile hormonale”, a spus psihoterapeutul Gabriela Minescu.

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close