Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum prevenim prin alimentație înmulțirea celulelor canceroase

Sfat de sănătate. Cum prevenim prin alimentație înmulțirea celulelor canceroase

Sfat de sănătate. Cum prevenim prin alimentație înmulțirea celulelor canceroase
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    22 Ian 2019   •   09:26

Adriana Nae, medic specialist onco-nutriție, a vorbit marți la rubrica „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre legătura dintre alimentație și celulele canceroase din organism.

E indicat să avem un regim de viață în care să consumăm echilibrat și variat alimente din toate cateogoriile existente. „Ar trebui să avem un aport de proteine, grăsimi și glucide adecvat activității pe care o desfășurăm. E important să păstrăm un echilibru. Hidratarea e și ea importantă”, a spus medicul.

„Carnea roșie are un efect nociv asupra organismului. Fierul conținut de această carne nu este absorbit la nivelul intestinului subtire. El ajunge la nivelul intenstinului gros, unde irită celulele. Din acest motiv, celulele intestinului gros se înmulțesc ca să înlocuiască celulele care deja au murit și în acest proces de înmulțire se pot întâmpla mutații care fac ca o celulă normală să se transforme într-o celula canceroasă. Se poate spune că un exces de carne roșie sau carne procesată poate contribui la apariția cancerului(...). Ar trebui să ne schimbăm alimentația după cancer. Alimentația trebuie să fie ca cea preventivă, dacă ai depășit această boală. Excesul este cel care ne îmbolnîăvește”, a mai spus Adriana Nae.

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate.

De luni până vineri, la Antena 3, vor fi prezentate cele mai importante informaţii în rubrica de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close