Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Mare atenție! Constipația ascunde forme grave de cancer. Cum o combatem

Sfat de sănătate. Mare atenție! Constipația ascunde forme grave de cancer. Cum o combatem

Constipatia apare atunci cand intervalul dintre scaune depaseste trei zile. Aflăm împreună care sunt cauzele și mai ales cum ne putem vindeca de această afecțiune destul de supărătoare.

Sfat de sănătate. Mare atenție! Constipația ascunde forme grave de cancer. Cum o combatem
05 Feb 2020   •   10:15

Gastroenterologul Adrian Săftoiu a vorbit la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea despre dieta necesară pentru a nu ajunge într-o astfel de situație, dar și când avem nevoie de o colonoscopie.

Mare atenție! Constipația poate ascunde forme grave de cancer.

''În general, constipaţia acută este tranzitorie şi lucrurile se rezolvă destul de repede, cu dietă. Consum de lichide în cantitate mare şi consum de fibre. Cauzele constipaţiei sunt destul de complexe. E vorba şi de factori de mediu sau de sedentarism, de pacienţi vârstnici care nu mai pot să facă activitate fizică, însă sunt şi medicamente care pot să inducă constipaţie. Sunt o serie de boli care determină constipaţia. De exemplu, pacienţii cu afecţiuni endocrinologice, hipotiroidism, sau pacienţii cu boala Parkinson şi nu în ultimul rând, constipaţia poate să fie un simptom în cadrul unui cancer de colon sau rect. Şi atunci, după 45-50 de ani, pacienţii ar trebui să îşi facă colonoscopie, în special dacă constipaţia să se asociază cu alte simptome de alarmă: sângerări, scădere ponderală, alternanţă diaree/constipaţie'', a explicat Adrian Săftoiu, medic gastroenterolog.

Sfat de Sănătate. Mare atenție! Constipația ascunde forme grave de cancer. Cum o combatem

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close