Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Singurătatea are mai multe beneficii decât se credea până în prezent, arată noi studii

Singurătatea are mai multe beneficii decât se credea până în prezent, arată noi studii

Singurătatea poate fi benefică. Conform unui studiu nou, singurătatea îți oferă oportunitatea de a găsi calmul și de a avea libertatea de a alege.

Singurătatea are mai multe beneficii decât se credea până în prezent, arată noi studii
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    10 Mai 2023   •   10:08

În ciuda faptului că multă vreme s-a spus că singurătatea nu este benefică, un studiu recent demonstrează contrariul. Conform acestuia, izolarea poate fi benefică pentru oameni, deoarece scade nivelul emoțiilor, stresului sau anxietății. 

Profesorul Thuy-vy Nguyen de la Universitatea Durham din Marea Britanie, autorul principal al studiului, a constatat că singurătatea are capacitatea de a reduce nivelul de excitare al oamenilor, ceea ce înseamnă că ea poate fi utilă în situațiile când suntem frustrați, agitați sau furioși, relatează Science Alert. 

Cercetarea a fost publicată în revista Psychology din California și arată că petrecerea timpului singur poate induce frică multor oameni, ceea ce este de înțeles.Cercetătorii susțin că nu este nimic greșit în a lua o pauză, a sta singuri, atunci când lucrurile nu merg conform așteptărilor sau când ne simțim copleșiți. ”

Citește și: Secretul unei vieţi fericite. Lista cu joburi de evitat dacă vreţi o viaţă fericită

"Într-un sondaj efectuat pe peste 18.000 de adulți din întreaga lume, mai mult de jumătate au votat pentru singurătate ca una dintre activitățile cheie în care se angajează pentru odihnă. Într-o serie de experimente, am adus studenți într-o cameră pentru a sta în liniște cu ei înșiși.

În unele studii, le-am luat elevilor rucsacuri și dispozitive și le-am rugat să stea cu gândurile lor; alteori, elevii stăteau în cameră cu cărțile sau cu telefoanele.

Am ajuns la concluzia că singurătatea are capacitatea de a reduce nivelul de excitare al oamenilor, ceea ce înseamnă că poate fi utilă în situațiile în care ne simțim frustrați, agitați sau furioși.Mulți oameni ar putea presupune că numai introvertiții s-ar bucura de singurătate.

Dar, deși este adevărat că introvertiții ar putea prefera să fie singuri, ei nu sunt singurii oameni care pot culege beneficiile din singurătate", arată cercetătorii.

Pentru a putea descoperi cu adevărat beneficiile singurătății, oamenii sunt îndemnați să treacă peste frica de a fi singur. 

×
Subiecte în articol: beneficii studiu singuratate
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close