x close

Suntem în plin sezon al gripei. Cum trebuie purtată corect masca de protecție

de S.T.    |    23 Ian 2020   •   12:32
Suntem în plin sezon al gripei. Cum trebuie purtată corect masca de protecție Foto: pexels.com

Suntem în plin sezon al gripei, iar camerele de gardă ale spitalelor s-au umplut în ultimele zile. Doar la Institutul Matei Balş din Capitală s-au prezentat miercuri 170 de persoane diagnosticate cu gripă. Totuşi, specialiştii recomandă celor care au simptome specifice gripei să contacteze mai întâi medicul de familie.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a recomandat populaţiei să poarte mască de protecţie şi a reamintit că spălatul pe mâini este foarte important.

„Apa şi săpunul sunt sfinte, nu dezinfectantul. (...) Nu strănutăm în mână. În acest context, este bine să purtăm şi masca de protecţie. Masca de protecţie nu se poartă sub nas. Dacă o purtaţi sub nas o purtaţi degeaba pentru că la nivelul nasului există o încărcătură virală fantastic de mare. Vă protejează ceva de strănut, dar în continuare veţi da celor din jurul dumneavoastră şi veţi contamina pacienţii din jurul dumneavoastră. Dacă folosiţi mască, acoperiţi şi nasul. Nu uitaţi că trebuie să ne spălăm în nas. Când ne spălăm pe faţă spălăm şi interiorul nasului, pentru că îl decontaminăm de ceea ce este în jur”, a explicat medicul.

Citiți și:

Alertă în școli din cauza gripei. Cine prezintă orice formă de boală este trimis acasă

Citeşte mai multe despre:

masca mască de protecție
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati