Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Tătaru, despre raportarea greșită a morților COVID: ”DSP-ul este cel care pune la fiecare pacient cauza decesului”

Tătaru, despre raportarea greșită a morților COVID: ”DSP-ul este cel care pune la fiecare pacient cauza decesului”

În urma declarațiilor făcute de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cu privire la raportarea greșită a deceselor COVID, Nelu Tătaru a spus că platforma CoronaForms dă cu exactitate numărul deceselor de COVID-19 și cauza lo.

Tătaru, despre raportarea greșită a morților COVID: ”DSP-ul este cel care pune la fiecare pacient cauza decesului”
de Andreea Cigolea    |    17 Apr 2021   •   17:41

Tătaru exclude existența unei raportări eronate în ceea ce privește morții de COVID-19, pentru că în platforma CoronaForms cei decedați sunt trecuți cu CNP.

„Cred că la supărare putem spune multe. Ce pot să spun... că acele raportări – CoronaForms – reprezintă efortul mai multor categorii din servicul medical – INSP, spitale, DSP, serviciu de comunicare din fiecare unitate medicală în parte. Toți au contribuit la acel raport, în CoronaForms, platforma pe care am introdu-o anul trecut, prin octombrie. Sunt puși nominal, fiecare decedat cu cod numeric personal, cu nume, cu boala pe care a avut-o sau cu comorbiditatea pe care a avut-o, care a dus la deces. Evaluarea DSP-ului este cea care pune de final numărul deceselor și la fiecare pacient cauza decesului”, a spus Tătaru la Digi 24.

Fostul ministru crede că dacă cineva se ia doar după o raportare statistică, de exemplu că într-un județ au fost un număr de decese, este cea mai mare greșeală. „CoronaForms rămâne platforma care dă cu exactitate numărul de cazuri și cauza decesului”, a mai declarat fostul ministru al Sănătății.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close