Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Mergi cu telefonul mobil la toaletă? Cât de periculos este acest obicei pentru sănătate

Mergi cu telefonul mobil la toaletă? Cât de periculos este acest obicei pentru sănătate

Telefoanele mobile sunt nelipsite din viața noastră, însă acestea ne pot afecta serios sănătatea, mai ales dacă obișnuim să le folosim și atunci când mergem la toaletă.

Mergi cu telefonul mobil la toaletă? Cât de periculos este acest obicei pentru sănătate
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2023   •   22:24

În prezent, telefonul este obiectul care ne însoțește pretutindeni, chiar și atunci când mergem la toaletă.

Cu toate acestea, specialiștii avertizează că folosirea telefonului la toaletă este un obicei care ne pune în pericol sănătatea.

În primul rând, chiar dacă ne-am încheiat necesitățile fiziologice, navigarea pe internet ne poate face să petrecem mai mult timp pe scaunul toaletei, iar acest lucru poate crește riscul de hemoroizi.

"Nu folosirea propriu-zisă a smartphone-ului este problema, ci statul pe toaletă pentru o perioadă lungă de timp. Toată lumea are hemoroizi, ne naștem cu ei.

Citește și: Animalele de companie ne pot salva viața! Povestea câinelui care a încercat să-i arate stăpânului că are o tumoră

Ei sunt o aglomerare de vene situate în zona anusului. Problemele apar atunci când aceste vene se umflă, fiind alimentate cu mult sânge, din cauza șederii zilnice prelungite pe scaunul de toaletă. Astfel apar simptome precum durere, umflare sau sângerare“, a explicat chirurgul Karen Zaghiyan pentru Healthline.

De asemenea, atunci când este folosit la toaletă, telefonul poate fi contaminat ușor cu bacterii din fecale, mai ales dacă este utilizat într-o baie publică.

Astfel, suprafaţa telefonului poate fi acoperită cu bacterii foarte periculoase, precum salmonella și E.coli, care pot produce tulburări digestive, diaree, febră și vărsături, potrivit adevarul.ro.

În acest caz, spălatul pe mâini și curățarea ecranului telefonului cu produse speciale sunt obligatorii.

Timpul petrecut la toaletă poate fi un bun prilej de a lua o pauză de la tehnologie și de a-i permite creierului să se relaxeze, fiind dovedit faptul că telefonul ne afectează serios capacitatea de concentrare și echilibrul interior.

×
Subiecte în articol: telefon toaleta
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close