Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Terapia florală Bach ajută fricile, fobiile, insomnia sau stările depresive

Terapia florală Bach ajută fricile, fobiile, insomnia sau stările depresive

Dana Săvoiu a vorbit în cadrul emisiunii "Sfat de sănătate", despre terapia florală Bach, la ce ajută şi cum putem ameliora anumite afecţiuni datorită florilor.

Terapia florală Bach ajută fricile, fobiile, insomnia sau stările depresive
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    03 Iun 2022   •   10:44

Dana Săvoiu a vorbit, la emisiunea Sfat de Sănătate de la Antena 3, despre terapia florală Bach, care folosește 39 de remedii preparate din flori.

În ce constă terapia florală Bach

"Terapia florală Bach este o terapie frumoasă, pentru că are la bază florile. Dar vorbim pe lângă proprietăţile estetice şi terapeutice, despre proprietăţile vibraţionale ale florilor, o energie care amprentată în apă şi administrată organismului, organismul reacţionează favorabil administrarea acestei energii. 

Cum a fost inventată terapia florală Bach

Descoperită de doctorul Eduard Bach în Marea Britanie, între 1930-1936, a pornit de la convingerea că la baza tuturor bolilor se află un dezechilibru între minte, corp şi suflet, că orice boală se formează în primul rând la nivel mental şi că de abia apoi, în funcţie de durata expunerii organismului la factorii declanşatori de stres, ajunge să se manifeste în corpul nostru fizic, o durere sau o boală.

La patul bolnavilor şi-a dat seama că în faţa aceluiaşi diagnostic şi aceluiaşi tratament, persoane diferite reacţionează diferit. Diferenţa o face felul nostru de a gândi, de a ne raporta la anumite evenimente de viaţă. 

Proprietăţile vibraţionale ale florilor

Această terapie este o terapie pentru suflet, pentru tot ceea ce noi simţim, tot ce înseamnă a fi. Nu este o terapie adresată unei boli sau a unui diagnostic, ci omului. Ca atare, orice boală poate să implice o vizită la şedinţa de terapie Bach, pentru că la bază se află nişte emoţii negative, sau un tipar mental negativ, defectuos, sau o convingere limitatoare, toate transmise în cadrul procesului educaţional de către familie, şcoală şi care crează blocaje în organismul nostru şi nu mai sunt benefice în acest moment de viaţă, momentul de viaţă prezent.

Afecţiunile ameliorate datorită terapiei florale Bach

Vorbim despre frici, fobii, atacuri de panică, depresie, anxietate, dificultăţi de concentrare, insomnie, stările depresive, nu neapărat depresia, victimizare, vinovăţie. Vorbim despre hiperactivitate mentală, despre sentimentul de a nu îţi şti rolul, scopul şi menirea în viaţă, dificultăţi de adaptare la situaţii, locuri, oameni noi. Deci vorbim despre o paletă largă de stări sufleteşti, pe care doctorul Eduard Bach le-a identificat şi le-a descoperit în laboratorul naturii - 39 de remedii, 37 din ele sunt preparate din flori. Unul reprezintă apa pură din izvor şi unul reprezintă un eficient anti-stres. Singurul care se prepară din combinaţia a cinci plante care în cadrul sistemului funcţionează şi de sine stătător.

Ce implică terapia florală Bach

Practic, prezentăm terapia, imediat are loc apoi o discuţie prietenoasă, într-un mediu prietenos, primitor, de siguranţă şi de linişte, apoi identificăm cele 7 remedii din care se combină 2 picături din fiecare remediu, într-o sticluţă de 30 ml, se combină cu apă şi timp de 3 săptămâni se administrează 4 picături, de 4 ori pe zi.

Nu există contraindicaţii în terapia florală Bach

Terapia florală Bach este o terapie 100 % naturală, compatibilă cu orice altă  formă de vindecare sau de tratament, administrabilă tuturor categoriilor de vârstă: mame care alăptează, femei însărcinate, persoane vârstnice, persoane aflate în diverse stadii de evoluţie a bolilor sau chiar şi bebeluşilor. De exemplu, pentru ştergerea traumei venirii pe lume sau orice altă situaţie care implică stres. Nu există niciun fel de contraindicaţii, sunt lipsite de toxicitate şi de orice efect advers. Terapia este compatibilă cu orice formă de vindecare sau de tratament. Doar în cazul tratamentelor homeopate se administrează la o distanţă de 2 ore", a explicat Dana Săvoiu, practician al terapiei florale Bach.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close