Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce boli reprezintă o urgență în cazul copiilor şi trebuie să mergem la Camera de gardă

Sfat de sănătate. Ce boli reprezintă o urgență în cazul copiilor şi trebuie să mergem la Camera de gardă

Astăzi vorbim despre un subiect extrem de important, mai ales pentru părinți. Pediatrul Mihai Craiu ne spune ce reprezintă o urgență și ce nu, când e cazul să mergem de fapt la camera de gardă sau când sunăm medicul de familie. Tot acum aflăm și când e normal să ne îngrijoreze febra, dar și cum o putem scădea acasă. Spre exemplu, anumite remedii naturiste chiar ajută.

Sfat de sănătate. Ce boli reprezintă o urgență în cazul copiilor şi trebuie să mergem la Camera de gardă
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    29 Apr 2020   •   10:38

"Depinde foarte mult de vârsta copilului şi de starea lui de sănătate, anterior bolii despre care vorbim. Un copil foarte mic, care nu poate să comunice, ar putea să ascundă o boală mai gravă", atrage atenţia medicul Mihai Craiu, miercuri, la rubrica Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Pediatrul spune că grave sunt acele afecţiuni care produc trei categorii mari de suferinţă: orice fel de episod în care copilul şi-a pierdut starea de conştienţă, respiraţia dificilă şi stările repetate de vomă şi diaree.

Mulţi părinţi sunt speriaţi de febră sau de convulsiile febrile şi fug la camera de gardă, însă nu întotdeauna este nevoie de acest ajutor medical.

"La copiii între cinci luni şi cinci ani, putem să ne gândim la convulsii febrile", mai spune medicul Craiu.

De asemenea, părinţii trebuie să ştie că "sub trei luni, un copil cu febră poate să aibă o boală foarte gravă, dar corpul său imatur să nu dea toate semnele. Poate fi pneumonie sau meningită, de exemplu. De aceea, el trebuie consultat de medic", a recomandat dr. Craiu.

De ajutor în scăderea febrei pot fi duşul sau împachetările cu apă călduţă, dar nu rece.

Sfat de Sănătate. Ce reprezintă o urgență și ce nu, în cazul copiilor

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close