Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Vacanţă de vis pentru românii care se lasă de fumat

Vacanţă de vis pentru românii care se lasă de fumat

Fumătorii care reuşesc să renunţe la acest viciu mortal au şansa să câştige o vacanţă de vis. Este o provocare lansată în cadrul campaniei "Renunţi şi câştigi", destinată românilor care doresc să renunţe la fumat. Epidemia de tutun este una dintre cele mai mari ameninţări pentru omenire. 8 milioane de persoane mor anual din cauza fumatului, deâşi este singura cauză de deces cu cele mai mari şanse de a fi prevenită.

Vacanţă de vis pentru românii care se lasă de fumat
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   17:22

Fumatul este una dintre cele mai frecvente cauze de deces și îmbolnăvire din România. Aproximativ 5 milioane de români sunt dependenţi de ţigări, iar mulţi dintre ei s-au apucat de la vârste fragede. Acest viciu este responsabil de aproximativ 7 din 10 cazuri de cancer pulmonar.

Şi mai grav este faptul că majoritatea oamenilor nu vor să renunţe, sau spun au încercat diferite metode, însă este în continuare nevoie de o voinţă de fier.

Campania "Renunți și câștigi" vine în ajutorul celor nu reuşesc să renunţe la acest obicei nesănătos. Românii care nu pun gura pe ţigară pentru cel puţin 6 săptămâni, între 1 iunie și 12 iulie, au şansa să câştige o excursie în valoare de 1200 euro.

Mai mult, toţi participanţii vor fi primi un premiu şi vor beneficia de consiliere online, psihologică și medicală gratuit.

"Pentru a reuşi să ne lăsăm de fumat, din perspectivă psihologică, să spunem că avem nevoie de motivaţie. În general, studiile arată că doar 1/1000 se poate automotiva, restul au nevoie de factori de motivaţie externi şi atunci avem nevoie despre o astfel de campanie pentru celelalte persoane", a afirmat Constantin Cornea, psiholog.

Un alt motiv bun pentru a renunţa la ţigări este faptul că fumatul dăunează grav sănătăţii celor din jur. Copiii au cel mai mult de suferit din cauza fumatului pasiv.

"8 milione dintre oameni mor din cauza tutunului şi 65 de mii de copii prin fumatul pasiv, deci nu este puţin şi merită. Pentru asta le-am explicat şi mămicilor", a explicat Liliana Pădure, director medical.

Cei care doresc să se înscrie sau să afle mai multe informaţii despre această iniţiativă pot accesa pe site-ul www.renuntisicastigi.ro, în perioada 21 – 31 mai 2021.

×
Subiecte în articol: fumat Renunţi şi câştigi Campanie
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close