Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Veste bună pentru bolnavii de cancer. Este pentru prima dată în istorie când o pacientă în stadiu avansat a fost tratată cu succes

Veste bună pentru bolnavii de cancer. Este pentru prima dată în istorie când o pacientă în stadiu avansat a fost tratată cu succes

Veste bună pentru bolnavii de cancer. Este pentru prima dată în istorie când o pacientă în stadiu avansat a fost tratată cu succes
Sursa foto: Foto: flickr.com
de S.T.    |    06 Iun 2018   •   12:34

O femeie diagnosticată cu cancer mamar în stadiu avansat, pentru care chimioterapia devenise ineficientă, s-a vindecat cu ajutorul unui tratament experimental ce a ajutat sistemul imunitar al pacientei să iasă învingător din lupta cu această boală, au anunţat oamenii de ştiinţă din Statele Unite, citaţi de AFP.

Beneficiind de un tratament administrat în premieră mondială, pacienta este considerată vindecată de doi ani, au anunţat medicii de la National Cancer Institute din Bethesda şi de la Universitatea Richmond din Statele Unite.

Starea ei de sănătate era critică, întrucât cancerul pacientei era metastazat, extins la mai multe organe, inclusiv la ficat.

Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Medicine, pacienta avea vârsta de 49 de ani atunci când medicii au început să testeze pe ea un tratament experimental.

Imunoterapia, tratament care stimulează apărarea imunitară, şi-a dovedit deja eficienţa în cazul unor pacienţi diagnosticaţi cu cancer pulmonar, de col uterin, sangvin (leucemie), de piele (melanom) şi de prostată. În cazul cancerului ovarian, intestinal şi mamar, oamenii de ştiinţă nu obţinuseră încă astfel de progrese medicale.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close