Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Alimentul care curăță vasele de sânge și ajută creierul. Vlad Ciurea: ”Este dovedit!” | Costă mai puțin de 5 lei

Alimentul care curăță vasele de sânge și ajută creierul. Vlad Ciurea: ”Este dovedit!” | Costă mai puțin de 5 lei

Renumitul neurochirug prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre un aliment, la îndemâna tuturor, care curăță vasele de sânge și ”impinge procesele cerebrale”.

Alimentul care curăță vasele de sânge și ajută creierul. Vlad Ciurea: ”Este dovedit!” | Costă mai puțin de 5 lei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    17 Noi 2022   •   14:00

Din alimentația pentru creier, „nu trebuie să lipsească fructele, nucile, semințele de dovleac”. „Ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant!

Este dovedit că usturoiul curăță vasele. Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate foarte bine!”, a explicat Vlad Ciurea în cadrul podcastului moderat de Cătălin Măruță.

„Statul înseamnă sedentarism, înseamnă boli și de aici încep tensiune, diabet, colesterol. Toate bolile se adună, din doctor în doctor. Mă mișc, deci exist. (...) Mișcarea este foarte importantă. Contează foarte mult și alimentația. Am scos toate mâncărurile grele, am scos slana, care e bună, dar în cantități mici. Ca și peștele gras”, a spus Vlad Ciurea.

”Carnea asta roșie, tare, vă dați seama că este toxică. Nu numai pentru creier, dar și pentru ficat, și pentru organism. Nu poți digera totul.

Și să nu uităm că al doilea creier al organismului este în intestin. De aceea noi trebuie să gândim foarte bine ce se întâmplă în partea de jos a corpului, deoarece intestinul acesta trebuie să funcționeze. A funcționat intestinul, este minunat!

Dacă mergem mai departe cu ceea ce ne trebuie nouă, am spus de mișcare, ne trebuie un aer cât mai curat. Nu știu de ce dar noi parcă suntem împotriva noastră. Noi facem poluare. De ce facem poluare? Parcă noi nu am avea copii. Toate distrug sănătatea copiilor noștri”, a mai explicat renumitul neurochirurg.

Care este cea mai bună apă de băut. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Luptă împotriva a numeroase boli"

”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta.

În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele. Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea.

Cu ce își îndulcește prof. dr. Vlad Ciurea cafeaua: ”Zahărul este toxic!”

Medicul susține că zaharul rafinat este extrem de toxic, motiv pentru care ar trebui înlocuit cu îndulcitori mai sănătoși.

”Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut.

Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Parteneri
Depășirea pe linie continuă ar putea fi permisă, în anumite condiții
x close