Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Voiculescu: ”La Balș a fost un accident / La Babeș nu a fost legat de ceva ce putea face Ministerul Sănătății și nu a făcut”

Voiculescu: ”La Balș a fost un accident / La Babeș nu a fost legat de ceva ce putea face Ministerul Sănătății și nu a făcut”

Vlad Voiculescu a declarat că mandatul său s-a încheiat acum 2 zile și asta a pus punct unui șir de 113 zile de mandat și „de ciocniri între mentalități”.

Voiculescu: ”La Balș a fost un accident / La Babeș nu a fost legat de ceva ce putea face Ministerul Sănătății și nu a făcut”
de Andreea Cigolea    |    16 Apr 2021   •   11:00

Incendiul din luna ianuarie de la Institutul Matei Balș a fost "un accident", în timp ce la Spitalul Victor Babeș, unde 3 paciente au murit luni seară după o defecțiune care a oprit alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor "cu toată responsabilitatea spun că nu a fost legat de ceva ce putea face Ministerul Sănătății și nu a făcut", a afirmat vineri dimineață Vlad Voiculescu, în prima sa conferință de presă după demiterea din funcția de ministru.

Vlad Voiculescu a afirmat, de asemenea, răspunzând întrebării unui jurnalist, că nu s-a simțit sabotat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pe parcursul mandatului său de ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu: Există diferențe fundamentale între decesele reale și cele raportate

„Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aș vrea să arunc numere pentru că nu am reușit să documentăm acest lucru, dar investigația noastră ne arată că există diferențe fundamentale între numerele reale și cele raportate”, a spus Vlad Voiculescu.

Rugat să dea detalii despre diferențele la raportare, Voiculescu a răspuns: „vă spun că există o diferență, există indicii, între decesele raportate pe o anumită platformă și în datele pe care le primea raportate Ministerul Sănătății”.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close