Antena 3 CNN Actualitate Sarcofag de copil, descoperit la Cluj, de muncitorii care lucrau la modernizarea unui drum

Sarcofag de copil, descoperit la Cluj, de muncitorii care lucrau la modernizarea unui drum

Descoperire uluitoare. Muncitorii care lucrau la modernizarea unui drum din Cluj-Napoca au dat peste un sarcofag de copil din Epoca Romană.

Sarcofag de copil, descoperit la Cluj, de muncitorii care lucrau la modernizarea unui drum
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    03 Iul 2021   •   09:19

Descoperire uluitoare pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din Cluj-Napoca. În timp ce lucrau la modernizarea unui drum apropiat de centrul orașului, mai mulți muncitori au dat peste un sarcofag de copil din Epoca Romană.

Arheologii spun că municipiul este plin de astfel de vestigii și că adesea pot să găsească adevărate comori istorice. Sarcofagul a fost descoperit marți, în timpul unor săpături efectuate pentru lucrările de modernizare la Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca.

De șantier se ocupă mai mulți muncitori aduși din Sri Lanka, iar excavatoristul și-a dat seama că a lovit un obiect puternic, așa că a oprit săpăturile. Când au văzut că au dat peste un vestigiu, muncitorii au alertat imediat autoritățile.

De regulă, arheologii supraveghează cu atenție toate șantierele din oraș. La o primă analiză, sarcofagul a aparținut unei familii înstărite. De asemenea, în groapa unde se afla sarcofagul au mai fost găsite și fragmente ceramice din Epoca Romană.

×
Subiecte în articol: Cluj sarcofag copil
Parteneri
Pensia pe care o va lua un român cu 44 de ani de muncă
x close