Antena 3 CNN Actualitate Şase judeţe din sud-estul ţării, sub incindeţa codului galben de ninsori. Vezi prognoza meteo de weekend

Şase judeţe din sud-estul ţării, sub incindeţa codului galben de ninsori. Vezi prognoza meteo de weekend

Şase judeţe din sud-estul ţării, sub incindeţa codului galben de ninsori. Vezi prognoza meteo de weekend
Sursa foto: Intact Images
17 Dec 2010   •   09:25

Viscol, zăpadă şi ger în şase judeţe din sud-estul ţării, care, până la ora 18.00, sunt sub incindeţa codul galben emis de meteorologi. La Constanţa, porturile sunt închise şi aproape toate drumurile din judeţ sunt acoperite de zăpadă.  

Meteorologii au emis, joi, o atenţionare Cod Galben de viscol şi ninsoare valabilă până vineri la ora 18:00. Atenţionarea vizează şase judeţele din Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei: Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Galaţi. În Dobrogea, Bărăgan şi în sudul Moldovei va ninge, iar vântul va sufla puternic, în rafale de 60 km/h.

Ninsorile vor fi mai consistente în partea continentală a Dobrogei. Trecător, pe litoral vor fi şi precipitaţii mixte ce vor favoriza producerea de polei.

 


A nins şi în Capitală unde se circulă în condiţii de iarnă, chiar dacă utilajele de deszăpezire au fost scoase pe carosabil. Ninge neîntrerupt şi în Bucuresti şi se circulă cu dificultate în unele zone. Asta cu toate că maşinile de intervenţie au ieşit pe teren încă de joi noapte şi au împrăştiat material antiderapant imediat ce a început să ningă.

Sectorul 5 al Capitalei, singurul sector în care străzile nu au fost curăţate. Utilajele de deszăpezire s-au amestecat printre maşini de cum au apărut primii fulgi. În timpul nopţii, zăpada a acoperit străzile, aşa că edilii Capitalei au dat alarma. Ca şi anul trecut, sectorul 5 a fost luat pe nepregătite. Acolo nu există material antiderapant.

În celelalte sectoare, a fost împrăştiat material antiderapant încă de la primii fulgi de zăpadă, pentru ca bucureştenii să nu aibă neplăceri. S-a intervenit în zona podurilor şi în apropierea gurilor de metrou şi RATB.

Zăpada căzută la Constanţa a provocat probleme taximetriştilor aflaţi în trafic. "Se circulă greu.. foarte greu... E gheaţă, am văzut maşinile cu nisip, dar tot se circulă greu, e gheaţă", a spus un taximetrist constănţean.

Cu toate că autorităţile constănţene au intervenit cu echipaje, au rămas multe zone din oraş unde zăpada nu a fost îndepărtată.

Unii oameni au profitat însă de ninsoare pentru a se distra. Ninsoarea căzută joi seară în Târgu Jiu a fost prilej de adrenalină pentru mulţi şoferi de ATV-uri, care au avut ocazia să-şi demonstreze îndemânarea întrecându-se în derapaje pe zăpadă.

Meteorologii se aşteaptă în continuare la căderi de zăpadă, mai ales în sud-estul ţării.

PROGNOZA METEO PENTRU ACEST WEEKEND:


ÎN ŢARĂ
Vineri (17 decembrie)
Vremea se va menţine rece, geroasã dimineaţa şi noaptea în jumãtatea de nord a ţãrii şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Cerul va fi temporar noros. Local va ninge, ziua mai ales în regiunile estice şi sud-estice unde şi vântul va mai avea intensificãri, viscolind trecãtor ninsoarea, iar noaptea îndeosebi în sud-vest, unde vântul se va intensifica spre dimineaţã. Ninsorile vor fi mai consistente în partea continentalã a Dobrogei, în timp ce pe litoral mai sunt posibile precipitaţii mixte, cu producere de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, iar cele minime între -15 şi -5 grade, posibil mai scãzute în depresiuni. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Sâmbătă (18 decembrie)
Cerul va fi mai mult noros şi va ninge mai ales în cursul zilei, pe arii extinse în jumãtatea de vest a ţãrii şi local în rest. În sudul şi sud-estul teritoriului precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ploaie, favorizând producerea de polei. Vântul va prezenta unele intensificãri în Banat şi Dobrogea, precum şi la munte. Temperatura aerului, în creştere uşoarã, va avea valori maxime cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade şi minime între -11 şi -1 grad, mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferică va scadea în prima parte a intervalului apoi va începe să crească.

Duminică (19 decembrie)
Vremea va redeveni rece în cea mai mare parte a ţãrii, local geroasã noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în zona montanã din nordul teritoriului, unde izolat va ninge slab, iar noaptea în regiunile sud-vestice, unde trecãtor este posibil sã fulguiascã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, iar cele minime între -14 şi -4 grade, mai coborâte în nord şi centru, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în zonele joase va fi ceaţã.

BUCUREŞTI
Vineri (17 decembrie)
Vremea se va menţine rece. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ninsoare în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimã va fi de -9...-7 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Sâmbătă (18 decembrie)
Cerul va fi mai mult noros şi temporar vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului, în creştere, va avea o valoare maximã de 1...2 grade şi o minimã de -3...-2 grade. Presiunea atmosferică va scădea în prima parte a intervalului apoi va începe sa crească.

Duminică (19 decembrie)
Vremea va fi rece, mai ales noaptea. Cerul va fi variabil şi vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 1 ... 2 grade, iar cea minimã de -8 ... -6 grade.

MUNTE
Vineri (17 decembrie)
Vremea se va menţine rece, geroasã dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi temporar noros. Local va ninge, ziua mai ales în Carpaţii Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali, iar noaptea îndeosebi în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va avea intensificări temporare, viscolind trecător ninsoarea.

Sâmbătă (18 decembrie)
Cerul va fi mai mult noros şi va ninge pe arii extinse mai ales în cursul zilei si cu precadere in Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va prezenta unele intensificãri.

Duminică (19 decembrie)
Vremea va fi rece, local geroasã mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în nordul Carpaţilor Orientali, unde izolat va ninge slab, iar noaptea în Munţii Banatului, unde trecãtor este posibil sã fulguiascã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona înaltã. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, pe vãi şi în depresiuni va fi ceaţã.

Pentru mai multe amănunte despre starea vremii accesaţi Meteoplus.ro.

×
Subiecte în articol: viscol zapada ninsoare cod galben
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close