Antena 3 Actualitate Şase medalii, dintre care una de aur, obţinute de elevii români la Olimpiada de Chimie Mendeleev

Şase medalii, dintre care una de aur, obţinute de elevii români la Olimpiada de Chimie Mendeleev

30 Apr 2013   •   23:47
Şase medalii, dintre care una de aur, obţinute de elevii români la Olimpiada de Chimie Mendeleev
Sursa foto: Foto:nrc-cnrc.gc.ca

Lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz la cea de-a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale "Dimitri Mendeleev", desfăşurată în perioada 23 - 30 aprilie la Taşkent, în Uzbekistan, informează un comunicat, citat de Mediafax.
   
Medalia de aur a fost cucerită de Andreea Maria Filip, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Mara Ioana Eşanu, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional "Roman Vodă" din Roman, şi Grigore Mihai Prună din clasa a XII-a de la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare care au obţinut medaliile de argint.
   
Alţi trei elevi au fost medaliaţi cu bronz: Teodora Coroamă, din clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani, Vlad-Mihai Mandrici, din clasa a X-a, de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti, şi Ştefan Bogdan Ivan, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.
   
Mara Ioana Ieşanu a primit şi premiul special pentru cel mai mare punctaj la proba practică.
   
La ediţia din 2013 a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, au participat 118 elevi din 17 ţări. Concursul a constat în trei probe a câte cinci ore - două probe teoretice şi o probă practică. După festivitatea de premiere, membrii lotului au fost invitaţi la Ambasada României din Uzbekistan, unde au fost felicitaţi de către ambasadorul României în această ţară, Romeo Stanciu.
  
Elevii români revin în ţară, miercuri, la ora 20.50, pe aeroportul Henri Coandă.

   


×

Antena 3 CNN

 

 

Antena 3 şi CNN, parteneriat exclusiv

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close