Antena 3 CNN Actualitate Şase persoane acuzate de proxenetism şi trafic de minori au fost arestate în Mureş

Şase persoane acuzate de proxenetism şi trafic de minori au fost arestate în Mureş

Şase persoane acuzate de proxenetism şi trafic de minori au fost arestate în Mureş
Sursa foto: foto: Intact Images
14 Oct 2013   •   17:34

Şase persoane din judeţul Mureş sunt acuzate că fac parte dintr-o grupare specializată în activităţi de proxenetism şi trafic de minori. Acestea au fost arestate preventiv, iar în cazul altor două persoane s-a dispus interdicţia de a părăsi localitatea. Printre învinuiţi se numără şi un medic, conform Mediafax.

Şeful DIICOT Mureş, Alin Lazăr, a declarat că gruparea se află de cel puţin şapte luni în atenţia procurorilor. "Vorbim de minim 15 fete, din care mai mult de jumãtate minore. O parte din ele se prostituau voluntar, cu ajutorul grupării, altele erau exploatate sexual. Toate faptele se petreceau în zona unor unităţi de cazare din judeţ. Gruparea este de circa şapte luni în atenţia noastrã. Unul dintre acuzaţi are activităţi de acest gen de mai mult timp, mai are un dosar penal, pentru trafic de persoane, dar în afara ţării", a declarat acesta.

Potrivit şefului DIICOT Mureş, printre învinuiţi se numãrã un taximetrist, dar şi un medic, proprietar de pensiune în oraş.
   
Alin Lazăr a precizat că, iniţial, 13 persoane au fost învinuite că fac parte din această grupare specializată în activităţi de proxenetism şi trafic de minori, opt fiind reţinute de DIICOT, care a formulat propuneri de arestare preventivă. 
   
Dintre cele opt persoane reţinute, şase au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile de la Tribunalul Mureş, iar în cazul celorlalte două s-a dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea, la sfârşitul sãptãmânii trecute.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Târgu Mureş, Anuţa Liliac, toate măsurile dispuse de Tribunal au fost confirmate luni de Curtea de Apel Târgu Mureş, unde atât acuzaţii, cât şi DIICOT depuseseră recurs.

×
Subiecte în articol: mures
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close