Antena 3 CNN Actualitate Scaleţchi află verdictul pe 13 martie

Scaleţchi află verdictul pe 13 martie

Scaleţchi află verdictul pe 13 martie
28 Feb 2007   •   19:06

Tribunalul Bucureşti se va pronunţa pe 13 martie, în şedinţă publică, în dosarul în care fostul preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), Florentin Scaleţchi, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Avocaţii lui Scaleţchi au susţinut, miercuri, la ultimul termen al procesului, că acesta este nevinovat, iar probele adunate de procurori nu sunt concludente. Mărgean Ilie, celălalt inculpat din dosar, şi-a susţinut nevinovăţia, spunând că ancheta procurorilor este cusută cu aţă albă. Anchetatorii îl acuză pe Mărgean că l-a mituit pe Scaleţchi cu bani şi produse alimentare, pentru a facilita aducerea fiului său în ţară, după ce acesta suferise o condamnare în Spania, informează Rompres.

Florentin Scaleţchi a declarat în instanţă că dosarul instrumentat de DNA este o batjocură. Scaleţchi a calificat-o pe Monica Macovei ca fiind Ioana d'Arc a justiţiei române şi la un moment dat a afirmat că a fost vândut la fel ca Isus. El a spus că a fost vârful de lance al apărării drepturilor omului în România, dar a deranjat multă lume, inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu.

Anchetatorii anticorupţie susţin că Scaleţchi, în calitate de preşedinte al OADO, a pretins, în cursul anului 2005, de la un denunţător suma de 20.000 euro şi a primit, în trei tranşe, echivalentul acestei sume, reprezentând 24.000 dolari. Scaleţchi a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală - pentru reducerea pedepselor aplicate denunţătorului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close