Antena 3 CNN Actualitate Scandal la primăria din Scutelnici. Viceprimarul, luat pe sus de localnicii revoltaţi că nu vor avea unde să îşi ducă copiii la şcoală

Scandal la primăria din Scutelnici. Viceprimarul, luat pe sus de localnicii revoltaţi că nu vor avea unde să îşi ducă copiii la şcoală

Scandal la primăria din Scutelnici. Viceprimarul, luat pe sus de localnicii revoltaţi că nu vor avea unde să îşi ducă copiii la şcoală
Sursa foto: Foto: sansanews.ro
10 Sep 2014   •   07:47

Zeci de săteni dintr-o comună buzoiană au fost la un pas de a-l bate pe viceprimar. Oamenii sunt revoltaţi că nu vor avea unde să îşi ducă copiii la şcoală. Primăria trebuie să plătească o datorie către firma care ar trebui să termine de renovat şcoala, însă viceprimarul şi o parte dintre consilieri se împotrivesc.

Conturile primăriei rămân astfel blocate, iar dascălii au ameninţat că dacă nu îşi primesc salariile vor sta acasa încă din prima zi de şcoală. 

Zeci de localnici au făcut scandal în faţa primăriei din Scutelnici, supăraţi că viceprimarul nu vrea să semneze actele prin care datoria către firma care a renovat şcoala ar urma să fie achitată din fondul de rulment.

Din această cauză, conturile primăriei sînt blocate, salariile nu au fost plătite, iar dascălii nu vor să deschidă şcoala pe 15 septembrie.

Oamenii spun că viceprimarul şi o parte dintre consilieri refuză fără motiv să semneze actele prin care datoria ar putea fi plătită. De cealaltă parte, viceprimarul spune că de vină pentru situaţie este primarul localităţii.

Prefectul judeţului Buzău a încercat să-i liniştească pe oameni.

"Nu poţi să forţezi consilierii să voteze aşa sau aşa. Din păcate a fost supusă la vot hotărârea consiliului local. (...) Eu îi asigur pe părinţi şi pe copii că o să înceapă şcoala în condiţii de normalitate", prefectul judetului, Mariana Buleandră.

Dascălii spun că dacă nu îşi vor primi cele 3 salarii restante nu vor veni să predea.

×
Subiecte în articol: Buzau
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close