Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scandalul parcărilor din Bucureşti: Pe cine pune Nicuşor Dan la plată | Se pregăteşte un abonament

Scandalul parcărilor din Bucureşti: Pe cine pune Nicuşor Dan la plată | Se pregăteşte un abonament

Scandalul locurilor de parcare din centrul Capitalei ia amploare. Noul regulament de parcare din Bucureşti aprinde spiritele între primarul susţinut de USR, Nicuşor Dan şi viceprimarul PNL, Stelian Bujduveanu.

Scandalul parcărilor din Bucureşti: Pe cine pune Nicuşor Dan la plată | Se pregăteşte un abonament
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    11 Aug 2022   •   19:11

Primul vrea introducerea unui abonament lunar care nu garantează însă şi locul de parcare în zona centrală, al doilea nu concepe ca bucureştenii să nu aibă un loc rezervat, măcar pe timpul nopţii.

Nici unul, nici altul, însă, nu găseşte soluţii pentru locurile insuficiente.

Se pregăteşte un sistem cu abonamente care nu garantează însă şi că va putea fi folosit locul pentru care se plăteşte, susţine Nicuşor Dan. 

Din toamnă, în Bucureşti ar trebui să intre în vigoare un nou regulament privind parcările. Una din modificări ar fi ca în zona centrală să fie introdus un abonament care însă nu garantează şi locul de parcare.

Viceprimarul PNL Stelian Bujduveanu şi primarul susţinut de USR, Nicuşor Dan, nu se pun de acord asupra unui fapt.

Viceprimarul susţine că, pe timpul nopţii, ar trebui introdus un abonament pentru zona centrală, situat în jurul valorii de 50 de lei, astfel încât bucureştenii să poată parca pe un loc garantat.

Primarul a venit însă ieri cu o altă declaraţie, spunând că acest loc nu va fi garantat, adică se plăteşte abonamentul, dar pe urmă şoferul va căuta în parcare un loc, ceea ce se întâmplă şi în prezent, doar că acum este gratuit.

O altă modificare va fi valabilă de luni: încep să se dea amenzi pentru cei care nu plătesc parcările pe timpul zilei. 

Se discută şi despre introducerea unui abonament în jur de 250 de lei lunar, din toamnă.

De luni, însă, cei care nu plătesc parcările încep să fie amendaţi cu 200 de lei, iar dacă repetă gestul, există riscul să li se ridice maşina.

 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close