Antena 3 CNN Actualitate Familia unui tânâr cu arsuri grave îi acuză medicii că ar fi îngreunat transferul cu elicopterul

Familia unui tânâr cu arsuri grave îi acuză medicii că ar fi îngreunat transferul cu elicopterul

Este scandal după ce un tânăr cu arsuri pe 60% din suprafața corpului a fost transferat de la Târgu Mures la Iaşi cu ambulanţa. Familia tânărului acuză că drumul a durat 20 de ore, dar medicii susţin că vremea rea i-a împiedicat să facă acest transfer cu elicopterul şi că, de fapt, transferul a durat doar şase ore. Imediat ce starea tânărului de 23 de ani se va îmbunătăţi, acesta va fi transferat la o clinică de mari arşi din străinătate.

Familia unui tânâr cu arsuri grave îi acuză medicii că ar fi îngreunat transferul cu elicopterul
de Iulia Gorgorin    |    13 Ian 2021   •   14:20

Un tânăr de 23 de ani cu arsuri pe 60% din suprafaţa corpului este în stare gravă la spitalul din Iaşi, fiind transferat din Tg. Mureş, iar medicii spun că imediat ce starea îi va permite va fi transferat la o clinică de mari arşi în străinătate.

Familia tânărului acuză că transferul către Iași a durat 20 de ore

Pentru că la Târgu Mureş nu este spital de arşi, tânărul a fost dus cu ambulanţa la Iaşi, iar familia lui acuză că transferul a durat 20 de ore, însă în realitate acesta a durat în jur de șase ore, spune șefa SMURD Târgu Mures.

Starea tânărului rămâne gravă, iar momentan transferul în străinatate nu este posibil, spun medicii care îl supraveghează. 

Medicii susţin că vremea rea i-a împiedicat să facă acest transfer cu elicopterul

Medicii spun că decolarea elicopterului a fost imposibilă din cauza vremii nefavorabile, dar susţin că s-a respectat procedura de transfer între ambulanţele dintre regiuni, pentru ca operaţiunea să se desfăşoare mai uşor.

Cum s-a întâmplat tragedia 

Tânărul în vârstă de 23 de ani se intâlnise cu mai multi prieteni într-o casă bătrânească din Vișinelu, iar pentru a aprinde focul a folosit un amestec de benzină cu motorină. În acea clipă, flăcările au izbucnit cu putere, iar tânărul de 23 de ani si un prieten de-al său au fost cuprinși de flăcări. 

Cei doi răniți au fost trimiși la spitalul de urgență Târgu Mureș. Pentru că a fost ars pe 60% din suprafața corpului, tânărul de 23 de ani avea nevoie de transfer rapid la o unitate sanitară pentru arși. Singura varianta a fost spitalul Sf. Spiridon din Iași, aflat la o distanță de aproape 350 de kilometri. Din cauza vremii nefavorabile, nu s-a putut face transferul cu elicopterul.  Polițiștii urmează să stabilească ce s-a întâmplat cu exactitate în casa unde cei doi tineri au luat foc. 

La Târgu Mureș nu există centru de mari arși, iar despre construcția unei astfel de unități se discută încă din anul 2014.

La finalul anului trecut, managerul Spitalul de urgență din Târgu Mureș anunța că lucrările de constructie a spitalului de arsi ar putea demara în această primăvară.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close