Antena 3 CNN Actualitate Schimbare radicală. Ce surpriză li se pregătește din nou fumătorilor

Schimbare radicală. Ce surpriză li se pregătește din nou fumătorilor

Schimbare radicală. Ce surpriză li se pregătește din nou fumătorilor
Sursa foto: foto: pixabay.com
23 Noi 2016   •   15:33

In cateva zile vor intra in vigoare si in Romania noile reguli UE privind pachetele de tigari, potrivit stirileprotv.ro.

Este vorba despre noua directiva europeana privind produsele din tutun, care intra in vigoare de la 9 decembrie si prevede ca “avertismentul grafic de sanatate” – adica imaginile socante de pe pachete -, vor ocupa 65 % din partea din fata si din spate a acestora. Autoritatile spera ca aceste imagini vor reduce cu 2% fumatul in Romania.

Fotografiile care ilustreaza efectul cancerului asupra unei persoane vor fi mult mai mari si vor contine noi mesaje precum: "Fumatul poate ucide fatul nenascut", "Fumatul blocheaza arterele", "Fumatul dauneaza plamanului", "Fumatul creste riscul de orbire".

Din lateral vor disparea informatiile despre concentratiile de gudron, nicotina si monoxid de carbon iar in locul lor va aparea anuntul "Fumatul Ucide".

Aceste schimbari trebuiau facute inca din 20 mai, pentru ca aceasta era data impusa de Uniunea Europeana. Directiva insa, transformata in proiect de lege, a intarziat din cauza parlamentarilor. Chemati sa discute continutul ordonantei, producatorii de tutun au spus si ei ca au nevoie de timp pentru a schimba linia de productie.

Pachetele care se mai gasesc in magazinele din Romania vor mai putea fi vandute doar pana pe 20 mai 2017. De asemenea, dupa 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a noii legi a tutunului, trebuie sa dispara de pe piata produsele din tutun cu arome de fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri sau vanilie.

Schimbari vor fi si la tigarile mentolate, apreciate in special de femei. Acestea vor mai putea fi cumparate pana in 2020.

×
Subiecte în articol: fumat UE
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close