Se apropie ziua în care vom înceta să ne mai otrăvim? Ministerul Mediului cere anularea exploatărilor cu cianuri a minereului de la Certej

de D.D.    |    14 Sep 2012   •   07:19
Se apropie ziua în care vom înceta să ne mai otrăvim? Ministerul Mediului cere anularea exploatărilor cu cianuri a minereului de la Certej Foto: Agerpres

Acordul de mediu pentru exploatarea cu cianuri a minereului de la Certej a fost dat ilegal, susţine premierul Victor Ponta. Mai mult, documentul semnat de şeful Agenţiei de Mediu Timiş va fi anulat, dar numai după aplicarea procedurii legale în acest caz.

Ministrul Mediului a anunţat că acordul pentru exploatarea de la mina Certej este ilegal şi va cere anularea lui. Premierul Victor Ponta spune că decizia de exploatare cu cianuri a minereului este pur politică.

Directorul agenţiei de mediu din Timişoara spune însă că a fost respectată procedura.

Exploatările cu cianuri pot avea impact devastator asupra mediului, iar deciziile în acest sens pot fi luate numai după ce s-au evaluat riscurile.

Comisia de disciplină a Ministerului Mediului cercetează la rândul său persoanele responsabile de semnarea acestui acord.


Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close